Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Jágr szerű homályos folt

2008.03.23. 00:40 quitz

Az megvan, amikor az Agyament Harry című filmben Woody Allen hazaküldi a forgatásról Robin Williams-et, mert homályos a fickó, és így nem lehet vele forgatni? Nagyjából ilyen most Jaromir Jágr is a New York Rangersben.


























Ovecskin a héten belőtte 60. gólját.  Ezzel utolérheti Jágr-t, aki az 1995-1996-os szezonban még 62 gólt lőtt a Pittsburg színeiben. Idén csak 19 találatnál tart. Ráadásul a Flyers ellen elért találatával egy olyan 10 mérkőzésen át tartó gólnélküli sorozatot tört meg, amihez foghatót csak 1991-1992-es szezonban produkált. A Rangers rajongói reménykednek, hogy az év végén lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

Jágr az első kelet-európai, akit nem disszidensként draftoltak az NHL-be 1990-be. A 68-as mezszámot a prágai tavasz emlékére választotta, és mindhárom csapatában ezt viselte (Pittsburg, Washington, New York). Az NHL történetének legfiatalabbjaként, 19 évesen gólt lőtt a Stanley kupa döntőjében. Fiatalon szilaj bundesliga frizurát viselt, ami azóta is múlhatatlan divat Pittsburghben és Ancsin Jánosnál. Készült róla akciófigura hűtőmágnes, árultak vele ásványvizet és mogyoróvajat. 2005-ben tagja lett annak a 19 tagú klubnak, akinek tagjai karrierjük során olimpiát, világbajnokságot és Stanley kupát is nyertek.



                                  Jágr a híres loboncával, még élesen


Most 36 éves, egy tizessel fiatalabb Chris Cheelios-nál, héttel Dominik Hasek-nél. Előtte az élet, de a játéka megfáradt és motiválatlan. Jágr jelenleg a Rangersben egy életlen homályos paca. Lehet, hogy ez a vége, de még az is lehet, hogy a következő szezonra visszatér Európába. Mindenesetre a nem valószínű, hogy a new yorki éveiről készül ilyen videó:

Szólj hozzá!

Címkék: video jégkorong hoki nhl gólok new york rangers pittsburgh penguins jagr

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr94402756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása