Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Sakic 20.

2008.08.28. 18:00 quitz

Joe Sakic ősszel megkezdi 20. NHL szezonját, miután újabb, egy éves szerződést írt alá jelenlegi csapatával a Colorado Avalanche-csel. Egész NHL-es karrierjét ugyanannál a csapatnál töltötte. 1987-ben 15. helyen Draftolta a Quebec Nordiques (ebből lett 1995-ben a Colorado). Még akkor sem ment, amikor Mark Messier kapitányi helyére hívta '97-ben a New York Rangers.

Sakic a legtöbb élő ponttal rendelkező játékos (1629), még úgy is, hogy tavaly csak 42 mérkőzésen játszott. Mielőtt valaki is fogatlan oroszlánnak nevezné: a 2006-2007-es szezonban kereken száz pontot szerzett. Tagja a mindössze 22 tagot számláló Tripla Gold klubnak, vagyis azon kevesek közé tartozik, akik nyertes már Stanley Kupát, világbajnokságot és olimpiát is.  Még messze van attól, hogy több szezont játsszon, mint Gordie Howie, de közel a Hall of Famehez és ahhoz, hogy vele együtt a 19-es mez is visszavonuljon Coloradoban.

Sakic örül a döntésének, mert még szeret jégen lenni, a társai is örülnek, mert szeretik a kapitányukat. Én is örülök, mert szeretem a régi bútordarabokat. És azért is, mert az NHL 2K5 játékkal végignyomtam egy emlékezetes szezont a Coloradoval. Mégis, a 6 millió dolláros szerződés erősen emlékeztet Forsberg tavalyi visszacsábítására. Ismét egy zenitjén túl lévő legenda, jó sok pénzért, miközben nem nagyon áll össze a fiatalokból az ütőképes új csapat. Talán majd erre is rákérdeznek az újságírók, ha végre visszajut a csapat a Pepsi Arénába, ami most a Demokrata elnökjelölő konvenciótól zsúfolt.

Tovább után a 10 legszebb gólja

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong hoki nhl colorado avalanche sakic

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr54636971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása