Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Kariya búcsúzik

2011.07.01. 21:32 quitz

Paul Kariya 15 aktív és egy agyrázkódás miatt kihagyott NHL szezon után felhagy a profi jégkoronggal.

 

 

Kariya japán származású kanadai balszélső a héten bejelentette, hogy befejezte profi pályafutását. Már egy éve nem lépett jégre egy súlyos agyrázkódás miatt, orvosa eltanácsolta a további megpróbáltatásokról. Nem ez volt az első súlyos fejsérülése. Például az 1998-as olimpiát is sérülés miatt kellett kihagynia. Így csak 2002-ben tudta felejteni a 94-es döntőben kihagyott büntetőjét. Kariyat 1993-ban draftolta első körben a Disney viccnek indult, aztán komolyra fordult Mighty Ducks. Olyannyira komolyra fordult a dolog, hogy 2003-ban vezetésével döntőt játszott a csapat a Stanley kupáért. Teemu Selanne-nel legendásan veszélyes támadó párt alkottak. Kariya 8 éven át volt csapatkapitánya a Ducksnak. Rövid coloradói kitérő után a Nashvilleben játszott, majd a St. Louisban. 

Élete talán legemlékezetesebb mérkőzése a 2003-as döntő 6. mérkőzése volt. Itt is kapott egy hatalmas bodicseket a vak oldalról. Percekig feküdt a jégen, aztán az öltözőből mégis visszajött és egy hatalmas bombával segítette csapatát győzelemhez. 

 

A 2009-es NHL premieren, Stockholmban láttam játszani a Blue Jackets színeiben. Fel lehetett ismerni amikor nála volt a korong, még a mi olcsó helyünkről is. Aki eddig nem látta játszani, az már nem is fogja. Sok sikert az új karrierhez!

Szólj hozzá!

Címkék: agyrázkódás annaheim ducks kariya

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr533028896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása