Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Offtopic: NBA nélkül Kína

2008.05.28. 12:20 quitz

Kínában a CCTV5 sportcsatorna közvetítette az NBA meccseket. Május 24-én a konferencia elődöntők kellős közepén levették az NBA rájátszást a műsorról. Nem tudni pontosan, hogy mi áll a döntés mögött, de sokan a politikára gyanakszanak. Ira Newble, az LA Lakers játékosa tavaly nyilatkozatban bírálta a kínai kormányt, amiért az meleg kereskedelmi és politikai kapcsolatokat ápol azzal a szudáni kormánnyal, amelyik felelős a dárfúri háborúért. A (khm...) konfliktusban kb. négyszázezren haltak meg, és további kétmillió kényszerült elmenekülni. Newble most még szélesebb összefogásra készül a profi sportolók között, hogy felszólítsa Kínát, szakítsa meg kapcsolatát Szudánnal. Hogy emiatt szüntették-e be a közvetítéseket nem tudhatjuk biztosan. Kínában nagyon népszerű a kosárlabda és az imperialista NBA is, ezért elég komoly oka lehet az elsötétítésnek. Mivel a legtöbb p2p szoftver kínai, így a CCTV döntésének hatására a megosztókról is eltűnhetnek a kosárlabda meccsek. Kínával packázni nem egyszerű. Az olimpiai láng újtának története már bizonyította, hogy a kínai kormány sport és politika összefonódása ügyében nem ismer tréfát.

A jégkorongot nem fenyegeti a kommunista párt haragja, kívül esik a látókörükön szerencsére. De hamar eljöhet az is, hogy  kínai áruk né köl a kis geszi sportág is meg döglik.

(via: Shanghaiist)

Szólj hozzá!

Címkék: kína politika bojkott kosárlabda nba darfur

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr36491539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása