Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Elátkozott 1/1-esek

2008.06.15. 08:00 quitz

Amikor egy 18-19 éves kölyköt körbedongnak a játékosmegfigyelők, a managerek és a feszes combú pom-pom lányok, nehéz elképzelni, hogy nem az övék lesz a világ. De nem minden elsőszámú draftból lesz a pálya és az élet császára. Vannak akiket nevetséges, csúfos vagy éppen tragikus események érnek utol. Ők az elátkozott 1/1-esek.

Patrik  Stefan
Stefan a Sparta Praha, majd a Long Beach Ice Dogs játékosa volt, ahonnan elsőként draftolta az Atlanta Trashers. Két szezon után egy rövi időre vissza is küldték a farmcsapatba. Az Atlantában töltött hat szezon alatt 177 pontot gyűjtött, ami nem egy izmos eredmény. Majd egy évet a Dallasban játszott, ahol 11 pontot sikerült elérnie. A draft után még egyszer kapta szárnyára a hírnév, amikor az Edmonton Oilers ellen egy üreskapura vezethette egyedül a korongot, de elhibázta a gólt. A kontrából Hemsky egyenlített. Ezután Európába szerződött, de sérülés miatt hamar, 27 éves korában visszavonult. 1999-ben draftolták még a Sedin ikreket, és 210-ként utolsóként Henrik Zettenberget.





Chris Phillips
Phillips 1996-os első draft volt. Az Ottawa Senátors szerezte meg a védőt, aki azóta is ott játszik. Szerencsétlenségére leghíresebb megmozdulása az az öngól volt, amit 2007-ben az Anaheim Ducks elleni döntő ötödik mérkőzésén lőtt. Szerencsétlen eset volt.
1996-ban draftolták még Matt Cullen-t 35. helyen, Rozsival-t 106. helyen valamint az AK Bars Kazan és a legutóbbi USA válogatott kapusát Robert Esche-t 136. helyen.




Bryan Berard
Berardot 1995-ben draftolta első helyen az Ottawa, de a New York Islandersben kezdte a szezont, aminek a végén neki ítélték a legjobb újoncnak járó Calder Trophy-t. A következő évben még az amerikai olimpiai csapatba is bekerült. 2000-ben már a Torontoban játszott, amikor Marian Hossa véletlenül szementalálta a botjával. Kis híján elvesztette a látását a jobb szemére, de hét műtét és egy kihagyott szezon után sikerült látását az NHL orvosi szabály szerinti minimumra felhozni. Újra edzeni kezdett, és a következő szezonban már a New York Rangers játékosa volt. 2004-ben elnyerte a Bill Masterton Emlékkupát, amit a sportszerűségért és az elkötelezettségért jár. Rá két évvel, az Islanders játékosaként megbukott a doppingteszten. Szteroidot találtak a vérében, és ezzel ő az első NHL játékos akit doppingoláson értek. Viszonylag olcsón megúszta, két évig nem játszhat nemzetközi mérkőzésen. Védő létére 11 szezon alatt 338 pontot szedett össze.
1995-ben draftolták a legutóbbi szezonban 98 pontot elérő Iginla-t és csapattársát Kiprusoff kapust valamint a legutóbbi szezont az Alba Volánnál töltő David Gosselin-t,



A bejegyzés a jégkorong.blog-on is olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: draft jégkorong phillips hoki nhl dopping chris öngól patrik stefan bryan berard

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr81517438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása