Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Nincs langyos x

2011.04.04. 23:24 quitz

Hét éve nem végződik eldöntetlenül mérkőzés az NHL-ben.

2004. április 4-én játszották a két utolsó döntetlen mérkőzést az amerikai profi ligában. A rákövetkező 2004-5-ös szezont nem tartották meg. A liga pedig több szabálymódosítással együtt a döntetlent eltörléséről is határozott. Az utolsó döntetlent a Carolina Hurricanes játszotta a Florida Panthersszel. Az egyenlítő gólt az 1980-as születésű a kanadai Brad Fast élete egyetlen NHL szereplése alkalmával lőtte.  A mérkőzés négy hazai góllal indult, majd a Panthers vágott sorban hatot. Végül Eric Stall és Fast góljával hozták egyenlőre a hazaiak a mérkőzést. Az egyenlítő gól szerzője lehúzott még egy szezont alsóbb amerikai ligákban, majd néhányat Ausztriában, Németországban és Svájcban. Karrierjét Dél-Koreában fejezte be. 31 évesen ismét Kanadában él és új karrieren töri a fejét.

Képünk illusztráció. Brad Fast nem kapus volt.

Szerintem nagyon jó dolog a döntetlen eltörlése. Nincsenek alibi meccsek, és minden pontot megbecsülnek a csapatok. Arról szólnak ugyan viták, hogy el kéne hagyni a büntetőket az alapszakaszban is. Esetleg a hosszabbításokban fokozatosan kéne 1-1 embert levenni a pályáról egészen 2-2 mezőnyjátékos és a kapusok küzdelméig. A döntetlent senki sem akarja visszahozni. 

GY.K. rovatunkban ma:

Hogyan olvassunk döntetlen nélküli statisztikát?

Egy csapat állását nem az elért pontokkal, hanem az eredmények számával szokták jelezni. Például Minnesota Wild (37-34-8). Ebben az első szám a győzelmek száma, amiért két pont jár. A második a vereségeké, ezért nulla pont jár. A harmadik a hosszabbításos vereségeké, amiért egy pont jár. Tehát a Wildnak 37x2 + 34x0 + 8x1 = 82 pontja van a példában. Ezzel sajnos megint nem jutnak be a rájátszásba. 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr52800572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása