Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Bezárnák az UTE csarnokát

2009.04.29. 17:49 quitz

Nehogy már zavartalanul ünnepeljük a hazai jégkorongozók nemzetközi helytállását! Itt egy klassz hír arról, hogy a Sportfolio/NUSI sportgazdász -politikus -vagyonkezelő állami vállalat bezáratná a Megyeri úti jégcsarnokot. Igaz, ők fizették a beruházást, de még van vagy 18 éve az UTE szakosztályának az üzemeltetési, használati szerződésből. Jött a levél, hogy akkor ezt a vircsaftot most május 1-ig tessenek szíves kisöpörni, a lakatot mi hozzuk. Az ügy részleteiről nem sokat lehet tudni. 2004-ben már volt egy hasonló eset. A szakosztály honlapja ezt írja, a jégkorong szövetség meg ezt. Simán lehet, hogy a szakosztály is sáros. Valamit benéztek, vagy eddig simán el lehetet intézni a dolgokat egy üveg Johnny mellett, most meg már nem.  A Sportfolió kht. álláspontját nem ismerjük. Csak annyit tudunk, amennyit megírtak róluk 2002-2008 között. A Sportfolió tevékenységét jelenleg ifj. Török Ottó szakállamtitkár úr felügyeli, aki a nyolcvanas években az UTE-ban vívott és egy ideig igazgatóhelyettes is volt a Sportfoliónál.

Amikor teljesen újjáépült a Megyeri úti focipálya és felépült a csarnok még biztosan nem volt annyira zavaró a Sportfolió által adott állami pénz, amiből megcsinálták a fejlesztést. Az sem zavarja nagyon az UTE jégkorong szakosztályának vezetését, hogy évek óta nem hívják össze a közgyűlést tisztújításra. Ez nem egy ilyen kényeskedő ország. Az viszont vér ciki, hogy az a csapat, amelyik ezüstérmes lett idén, nem tud hol edzeni. Mit akarhat a csarnokkal Sportfólió? Bálás ruhát akarnak árulni benne? Vagy egyszerűen csak ki akarják takarítani alaposan? Remélem az időzítésen elbukik a tervük, és a jég marad! 

Szárazedzés a Megyeri úton (forrás: www.utehoki.hu)

 

5 komment

Címkék: sportpolitika ute ob1 sportfolio

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr221094022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2009.05.02. 10:22:47

az sem lehet véletlen, hogy épp a hoki vébé idejére időzítették a dolgot, mert most a szurkolók és a média is mással vannak elfoglalva. Értelmetlen és felháborító, bármi is van a háttérben, olyan nincs, hogy jövő héttől megszűntök és punktum.

Tejpalkó 2009.06.18. 21:59:17

Tisztelt quitz blogíró!

Talán egy fél évvel ezelőtt olvastam az Ön elemzését a Jégkorszak című kiadványról .
Ez idő tájt a kiadóm G.Ádám studió, melynek vezetője Galambos Ádám megkereste Önt, hogy az általam (Tejfalussy Béla ) és szerző társam Kovács Attila szerzeményünket a Magyar Hokisztori című könyvünket értékelje.
Szeretném megtudni, mi lehet az oka, hogy nem keltette fel az érdeklődését egy elemzés elkészítésére, mely a jégkorong bogban kaphatott volna nyilvánosságot?
Az egyik bejegyzésre válaszolva olvastam, hogy már el kezdte megismerni könyvünk tartalmát és éppen ezért kíváncsi lennék egy szakavatott író véleményére.
Ezért arra kérem, hogy - ha nem is a blog oldalán - de nekem írja meg a Magyar Hokisztori című könyvről a véleményét, mely számunkra egy valós kritika lehetne.
Azaz igazság, hogy a könyv szépen fogy - már a második kiadásnál tartunk - és jégkorong berkekben sokan ismernek, de eddig senkitől sem kaptam negatív visszajelzést. Természetesen a megírás óta (miután az első próbálkozásunk) sok változtatás, jobban írva sok kimaradt történet jutott eszünkbe, mely talán egy bővített kiadásban meg is jelenhetne.

Tisztelttel:

Tejfalussy Béla
06 30 9517 444

Fejér Lilla 2009.06.28. 11:40:28

@Tejpalkó: Ez milyen gáz már... :DDDDDDDDD

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2009.06.28. 12:48:30

Tisztelt Tejfalussy Úr!
e-mailben megkeresem.

Tejpalkó 2009.10.12. 23:01:40

Türelemesen várom a megkeresését, de valami tényleg nem ok a könyvünkkel kapcsolatban ?
süti beállítások módosítása