Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Korszerű jégkorong divat uraknak

2008.08.18. 10:00 quitz

Gyorsan, amíg még tart az uborkaszezon felturbózom a Bodicsek divat/életmód rovatát. Ezóttal öltözködési tanácsokkal szolgálok Don Cherry ajánlásával.

Nem vagyok lelkes híve a vicces vagy kinyilatkoztatós pólóknak, mégis reális az igény, hogy a hokirajongónak legyen valami hokis a ruhatárában, amivel esetleg még menőzni is lehet. A hokimez az elég speciális öltözet, civil viseletként ritkán áll jól. A magyar egyesületi mezek nem néznek ki túl jól. Nagyjából úgy, mintha egy ingyenes reklámújságból szabták volna. Viszonylag népszerű a magyar lelátókon a válogatott hokimez. Ebből a magyar a kézenfekvő, lehetőleg a pannonos logó nélkül, de legjobb, ha megvárjuk a huszáros változatot. Nagyon jól néz ki a svéd, a finn és a kanadai válogatott meze, fut is belőle jónéhány itthon. Áprilisig tét nélkül parádézhattunk ezekben az elérhetetlenül távoli, sikeres hokinemzetek mezeiben, de jövőre már egy ligában kergetjük a korongot velük. Az A csoportos válogatottak mezei tehát mehetnek a szekrénybe. Ha már mez, akkor marad valami egzotikus NHL-es vagy KHL-es csapat. Azonban alig néhányunk felsőtestén feszül ki szépen a hokimez, így marad a póló.

Olvasgatás közben irigyeltem el Risto Pakarinen menő hokis pólóját. Risto finn, és egy ritkán frissülő, de színvonalas blogot ír az NHL.com-on, de nem jöttem rá honnan van a pólója. Iszonyú sok szellemtelen és clip art-ból nyomtatott poénkodás jellemzi a neten kapható hoki pólókat. Hokiapu, hokianyu, hokihugi, puck off!, fogatlan szmájli :-). Nagyjából ez a színvonal. Nekem egyedül a Game-Face nevű gyártó ipod kampányára hajazó pólósorozat és a stenciles, street art stílusú Ovecskin.

1 komment

Címkék: divat póló jégkorong mez hoki ovecskin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr58618473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tatavs 2008.08.18. 17:13:04

Tényleg jók. Jó lenne ha itthon is meg lehetne venni.
süti beállítások módosítása