Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Visszatér az NHL

2013.01.19. 16:39 quitz

A legutóbbi bejegyzést akkor írtam, amikor kiderült, hogy nem kezdődik el a 2012/13-as NHL szezon. Fél év bénázás után január 19-én elindul a csonka szezon. Már mindenki elmondta, hogy a szurkolók vesztettek igazán sokat. Azt is, hogy jobb szervezéssel elkerülhető lett volna az egész felfordulás. Legutóbb megerősödött az NHL a szünet után. Reméljük, most is így lesz! Hadd szóljon!

Attól, hogy csonka, még lehet jó is. 82 mérkőzéses alapszakasz az elég hosszú. Nem hiszem, hogy a kevesebb több lenne. De azt hiszem, hogy a 48 meccs nem fele annyira jó, mint a teljes szezon. Ki marad a kóstolgatás, az útkeresés. Kiváncsi vagyok, hogy bele férnek-e ebbe a rövid versenyfutásba olyan nagy meglepetések, mint a tavaly remekül kezdő Minnesota? Esetleg lesznek olyan fekete lovak, akik a rájátszásig bírják szusszal? És ha lesznek, az jó lesz-e nekünk? Vagy a nagyobb tét miatt jobban koncentrálnak a csapatok, és marad a papírforma? És jobban fognak-e csillogni a tapasztalt rókák a rövidebb szezon alatt? 

Kiderül az is, hogy jobban muzsikálnak-e azok a csapatok, amelyeknek sok játékosa volt aktív a lockout alatt. Mindjárt a nyitómérkőzésen fény derülhet erre. A Pittsburgh-ből összesen 6-an, a Philadelphiából 14-en játszottak folyamatosan. Szeretnénk azt gondolni, hogy az európai kiruccanásból visznek magukkal valami sajátos tudást. Szerintem ehhez kevesen vannak, úgy 200-an. Talán egyre többen fogják támogatni a pálya szélesítését, ami időről-időre felmerül, mint a sérülések csökkentésének lehetséges eszköze.

Idén nem lesz keveredés az alapszakaszban. Keletiek csak keletiekkel, nyugatiak csak nyugatiakkal játszanak. Arányaiban több igazi derbi lesz, de a rájátszás döntőjéig nem derül ki a két part közötti erőviszony. Az utóbbi időben a nyugatiak dominálnak, így nagy meglepetésre nem számíthatunk.

Amikre még érdemes figyelni. (A teljesség igénye nélkül) Kipihente-e végleg a többszörös agyrázkódást Crosby? Megtérülnek-e a nagy nyári bevásárlások az új fizetési plafon mellett? Milyen kedvvel térnek vissza az oroszok az egyre versenyképesebb KHL-ből? Kiharcolják-e, hogy szüneteljen jövőre az olimpia idején az NHL? Ismét a Vancouvert várja első helyre a THN. Idén is tévednek? Brian Burke érkezése nem rázta fel a Maple Leafs-t, a távozása felrázza-e végre? A végtelenségig lehetne folytatni a sort. Hamarosan minden kiderül. Idén végre újra lehet követni a meccseket a Sport TV-n is.

Kedvcsinálónak itt a csonka szezon kissé melankolikus trailere.

Szólj hozzá!

Címkék: video nhl

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr535027270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása