Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Inkább köttetek egyet nagyanyámmal

2011.03.12. 16:04 quitz

 

Valamiért sosem voltam kibékülve a szurkolói divattal. Már gyerekkorom óta inkább viccesnek találtam a szurkolói sálakat. Főleg harminc fokban a focimeccseken. De még nem láttam jó hokis sálat sem itthon. A főtáblás világbajnokság áttörést hozott a szurkolói divat területén is. Ott volt a szuper huszáros szurkolói mez, a csúnyácska, de legalább Magyarország feliratú hivatalos, és a zavarba ejtően korszerű baseball sapka. Idénre egy szurkolói sál jutott. A közönség öt változatból választhatott. Felelős és demokratikus döntés született. A szurkolók arra szavaztak, amelyik ugyanannyira csúnya volt, mint a többi, de legalább volt egy szellemes felirata. "Kis ország, nagy hoki." A győztes pályaműről a ráncfelvarrás* keretében lekerült a szlogen, és maradt a sablonos csúnyaság. 

 

 

Amire a jónép szavazott

 

Amire a hangoskodás után szavaztak

Az eredmény kicsit hülyére veszi a szavazókat, * kísértetiesen emlékeztet egy korábbi szlovák modellre. Én inkább köttetek egyet magamnak nagyanyámmal. A légyeg, hogy jussunk vissza a főtáblára, és akkor majd tervez nekünk is valami csinosat az Armani.

* UPDATE: Edudus hozzászólása alapján kiműveltem magam. Valójában heves tiltakozást váltott ki a "Kis ország, nagy hoki" szlogen. Annyit elárulhatok, nem a szlovén vagy a szlovák követségről tiltakoztak, hogy ez az ő szlogenjük. És nem is annyian akadtak ki, ahányan meg tudták volna nyerni a szavazást. Akit érdekelnek a részletek itt olvashat róla. Remélem a szurkolói busz, amit szerveznek mindenkinek tetszeni fog! 

 

8 komment

Címkék: vb 2011budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr672733604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edudus · http://albavolanszurkolok.com_http://hajramagyarok.eu 2011.03.12. 18:06:50

Mielőtt még az összeesküvés elméletes sora megszületne, szeretném tisztázni, hogy miután sokaknak nem tetszett a "Kis ország, nagy hoki" szlogen egy újabb szavazás keretében lehetett dönteni arról, hogy ez, vagy az országok kerüljenek fel. Nagy előnnyel nyertek az országok, tehát ezt ugyanúgy tekinthetjük népakaratnak, mint a sál kiválasztását. A végleges verziónál a készítő kéréseit, tanácsait is figyelembe kellett vennünk, így született ez a változat.
Akinek tetszik és szeretne ilyet, rendel, akinek nem, az köttet a nagyival. :)

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2011.03.12. 21:56:09

Köszönöm a hozzászólást. UPDATE-ben olvashatod a helyreigazítást.
Nektek sem lehet könnyű!

edudus · http://albavolanszurkolok.com_http://hajramagyarok.eu 2011.03.12. 22:26:56

Senkinek sem könnyű, aki el akar érni valamit. Nyilvánvaló, hogy nem lehet és nem is akar az ember mindenkinek megfelelni, csak ezt nem egyszerű önmagunknak se belátni.
A szurkolói buszok pedig igény esetén elindulnak, érdeklődés hiányában elmaradnak. A közakarat dönt. :)

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2011.03.12. 23:14:35

@edudus: "Senkinek sem könnyű, aki el akar érni valamit" ezzel tökéletesen egyetértek. Én drukkolok nektek (nagyanyám sáljával).

béca1885 2011.03.15. 21:18:26

Azért egy ilyen vektoros grafika sohasem lesz olyan élethű mint a kész termék. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy amikor az ember a kezébe fog egy ilyen szurkolói sálat az akár meg is tud szépülni, más hatása lesz mint egy rideg rajzon.
( azért egy betü tipus változtatással lehetne dobni egy kicsit a minőségen )

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2011.03.15. 21:36:18

@béca1885: Az igazi szavazós sztori, amit edudus hozzászólása nyomán megismertem, eléggé lehúzott. De a hangulatot helyben biztosan nem fogja hazavágni a sál. Nekem nem lesz szurkolói sálam, nem passzol a huszáros mezhez. És ezt kicsit sajnálom.

béca1885 2011.03.16. 22:13:11

@quitz: Látod quitz nekem meg az a bizonyos huszáros mez nem jött be, de mint tudjuk izlések és pofonok ...
A másik amitől szintén idegenkedtem egész életemben az a tömegdivat. Én is tervezgettem mindig, hogy legyen valami egyedi szerkom, de sohasem lett belőlük semmi mert túl bonyolult lett volna kivitelezés ... és sajna szegény nagyi sem tud már nekem sálat kötni.
süti beállítások módosítása