Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Konferencia elődöntők

2008.04.26. 23:10 quitz

Nagy küzdelmeket hozott az első kieséses kör az NHL rájátszásában. A Dallas kivételével az esélyesebb csapatok győztek, de nem könnyen, a nyolc párharcban háromban kellett hét meccs és háromban hat a döntéshez. Nézzük az elődöntőket. A csapatok neve mellett zárójelben ismét egy online fogadási iroda oddsai.



Montreal Canadiens (1.57)

vs.
Philadelphia Flyers (2.45)



A legtufább csapat a legtufább szurkolótáborral szemben.  A nagy kérdés, hogy mikor lessz nagyobb zavargás Montreálban, ha továbbjut a Canadiens vagy ha nem? A Montreál egy kis bizonytalankodás után 5-0-val tette egyértelművé a Boston számára, hogy kinek van helye a rájátszásban. A Flyers dolga nehezebb volt. 1-3-ról állt fel a Washington, és a hetedik mérkőzés döntött csak. A Piladelphia nagyon összekapta magát. Briere 11 pontot szerzett az első playoff körben. De a másik oldalon Kovalev, Koivu és a Koszticin fivérek. a szezon második felére, de szerintem így sem kétséges, ki jut tovább. Eddig 1-0 az állás.
Kedvcsinálónak egy tömegverekedés a nyolcvanas évekből, ahol már a bemelegítés tömegverekedésbe fulladt.




Colorado Avalanche  (2.65)

vs.
Detroit Red Wings (1.50)



Eddig 2-0 a párharc állása. Elég sokszor találkozott már a rájátszásban a két egyesület ahhoz, hogy komoly története legyen egymás gyepálásának, mióta 1996-ban Lemieux arccal ráküldte Drapert a palánkra. Mindkét oldalon számos legendás játékos. Forsberg visszaigazolása a Colorado-hoz új lendületet a csapatnak, ami nem biztos, hogy elég lesz a Detroit ellen. Forsberg ismét sérült, Heiduk, Stasny és Liles nem annyira jók, hogy elüssék Zetterbergéket. Szerintem sima a Red Wings továbbjutása, kb. 5 meccs kell a négy győzelemhez.






San Jose Sharks (1.69)

vs.
Dallas Stars (2.20)



A San Josét mindenki biztos továbbjutó- nak vette, mégis 7 mérkőzés kellett a Calgary legyűréséhez. A Dallas nem votl éppen favorit a tavalyi Stanley győztes Anaheim ellen, mégis simán továbbjutottak. Ezt a sorozatot is vezetik eddig 1-0-ra. Az alapszakaszban nyolcszor találkoztak, és négyszer az egyik, négyszer a másik nyert. A sorozatot az dönti el szerintem, hogy hol bírják jobban az öregek. A Sharksnál Nabokov, Cheechoo, Roenick, a Starsnál Modano és Lehtinen. Majdnem kifelejtettem az archív bunyót 1998-ból, ahol a bíró is kap rendesen.




New York Rangers (2.25)
vs.
Pittsburgh Penguins (1.67)




Nekem az e a legizgalmasabb párharc. Voltak legendás bunyóik, idén ivíziótársakként túlvannak már 8 mérkőzésen, és külön fűszrezi az összecsapást Jágr, aki a 90-es éveket Pittsburgh-ben húzta le, és nyert is velük két Stanley kupát. Jágr a rájátszásra összekapta magát, hozza a védjegyszerű betöréseit a támadó harmadba. Öröm újra virgoncnak látni. A Gomezzel és Druryvel megerősített Rangers igazán ütős csapat lett a szezon végére, és az ártány Sean Avery is nagyszerűen muzsikál, amikor éppen a játékkal van elfoglalva. A Penguinsnél ott van Crosby, Malkin, Gonchar, Sykora. Nem lesz gyenge sorozat, mindenki nagyon kiegyenlített küzdelmet várt. Az első összecsapás ezt igazolta, 5-4 a Penguinsnek.

6 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl new york rangers pittsburgh penguins jagr dallas stars rájátszás kostitsyn san jose sharks colorado avalanche kovalev detroit red wings philadelphia flyers montreal canadiens colodardo avalanche

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr76442493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1nf3rn0 2008.04.27. 11:30:04

yess 1-1 és Wachoviás meccsek jönnek, így talán könnyebb.

Szerintem az Avalanche még fel fog jönni 2-0ról és halálosan komoly lesz a DET-COL, ahogy annak lennie kell :)

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.04.27. 11:50:10

Örülök, hogy nem reklamáltál a tufa jelző miatt :-)
A tömegverekedést megnézted, csodálatos bunyó.

Szurkolok az Avalanche-nak, hogy felálljon, de elég halálosnak tűnik most a Detroit.

1nf3rn0 2008.04.27. 14:28:22

:)
de akkor legalább írhattál volna Tufadelphiát! :) Amúgy nekem sokszor jutott az eszembe, hogy a régi "bullies" image mennyire passzol a város nevével, ami latinul testvéri szeretetet jelent :D

néztem a videót, nem rossz, bár szerintem kicsit sok volt benne a tánc meg a dpilomácia :D

Ezt lehet, hogy láttad már, de hátha nem. Nem tudom ismered-e Richtert (Rangers kapus), már visszavonult. Ilyet művel az egyik városi rangadón:
www.youtube.com/watch?v=4o-n1_VU_S4

és ha már a brutalitásnál tartunk, nálam ez a székely-román diplomácia viszi a prímet:
www.youtube.com/watch?v=z2rkYSoss1k

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.04.30. 11:41:24

Ez a román bajnoki döntős videó nagyon cudar. Nincs benne semmi, amit a hokis bunyóban tisztelek. Bottal verik egymást. Beszállnak harmadiknak a páros bunyóba. Bent hagyják a srácot, akit csoportosan ütnek. Ez nem nagyon hiányzik a magyar bajnokságból.

Van valakinek tippje arról, hogy ki 2.10-nél ki az a fürdőköppenyes alak? Szökött bolond, úszómester vagy hentes?

1nf3rn0 2008.04.30. 20:51:35

Az az arc nagyon oldtimer :) szerintem is ez már a puszta brutalitás kategóriája
süti beállítások módosítása