Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Selejtező

2008.11.08. 22:25 quitz

Rettentő szó ez a selejtező. Jön a meós kartárs (a minőség ellenőrzési osztály dolgozója), és kiválogatja, melyik válogatott a selejtes a torna résztvevői közül. Úgy tűnik, hogy most nincs nehéz dolga. Nagyon nagyok a gólkülönbségek eddig, az átlag majdnem öt gól mérkőzésenként. A következő selejtező körben ez biztosan nem lesz ez így.

Ma kinéztünk Peti barátommal a Horvátok elleni meccsre. Nem rágtuk le a körmünket. A legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy kicsit győzködni kellett a rakoncátlan szurkolókat, hogy inkább ők keressenek más helyet maguknak, mi mégis oda ülnénk ahova a jegyünk szól. Az első harmadban kifejezetten hervatagon játszott a magyar csapat. Sorban maradtak ki az emberelőnyös helyzetek, pedig jutott belőle bőven. Aztán jöttek a gólok, mindenki hozta a kötelezőt. Ez azért nagyon kevés lesz a következő selejtező tornán. Hogy nem lett mócsing az eredmény, az nagy mértékben a horvát kapusnak, Vanja Belic-nek köszönhető, akit meg is választottak csapata legjobbjának. Egy ennyire egyoldalú meccsen elvártam volna egy kis verekedést. Tokaji majdnem bele is ment egybe, de végül is csak egy kis lökdősődésért küldték le két percre.

A közönség nagyon jó és sportszerű volt. A kilátogató koca szurkerek jó hangulatba csöppentek, és a becsületes családapák is jól szórakoztak feleségükkel és a kiskorúakkal. Innen is üzenem nekik, hogy járjanak bajnokira is, mert az jó nekik, és jó a sporttágnak is. A szervezés inkább vicces volt, mint jó. Lespórolták a hangosítást, csak a pálya egyik végébe jutott néhány hangfal. Középen a négyoldalas NHL stílusú eredményjelzőjén sötét maradt a kivetítő. Szemérmesen eléhúztak két oldalról egy-egy lámpasort. Valami sms fallal ötvözött kivetítő árválkodott a lelátó nélküli végen, de nem sok haszna volt. Az ismétlésekkel állandóan elkéstek, és a lelátó másik végéből alig lehetett látni. Volt egy-két előremutató show elem, de nem nagyon ütöttek. Legcikibb az animált gif korong volt, amelyik a közönséget kívánta buzdítani. A közönség és a válogatott szerencsére gondoskodott a magas színvonalú jó szórakozásról. Holnap megint megyünk.

Képünk illusztráció!

2 komment

Címkék: olimpia jégkorong magyar válogatott hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr6757830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1nf3rn0 2008.11.10. 19:16:37

A lézershow is szegényes volt az előzőkhöz képest. Viszont a lángcsóvák tetszettek, néha belekaptak a hálóba és végigégett 1-2 helyen :)

Tatavs 2008.11.13. 08:56:56

A gif korong tényleg gáz volt. Legalább Gundi elesett volna...
süti beállítások módosítása