Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Pápaválasztás

2008.12.15. 00:13 quitz

December elején a Toronto Maple Leafs leszerződtette történetének 13. edzőjét. 92 év alatt ennyien irányították a hoki fővárosának csapatát.

Rá is fért a csapatra a frissítés, mert utolsó Stanley kupájukat az 1962-63-as szezonban nyerték. Az utolsó három bajnokságban még a rájátszásba sem sikerült bejutniuk. Mintha ez a rajongókat nem nagyon zavarná. Állandóan telt ház előtt játszanak, ami az otthoni mérkőzések után 1,5 millió dollárt jelent a csapatnak. Többek között ennek is köszönhető, hogy hosszú ideje A Leafs messze a legértékesebb csapat az NHL-ben. Nem is garasoskodtak, 18 millió dollárt kínáltak hat évre.

Az új edző Brian Burke, aki a Anaheim Duckstól érkezett, és aki a 2010-es amerikai olimpiai jégkorong válogatottat vezeti. Burke nem akármilyen név az amerikai jégkorongban. 38 évesen már a Hartford Whalers vezetőedzője volt. A Ducks előtt a Vancouver Canucksnál húzott le hat szezont. 2001 óta minden csapatát a playoffba vitte, és a Ducks-szal meg is nyerte  a trófeát.

Már az eddigi eredményeiből is látszik, hogy nem akárkit igazoltak. Engem mégis a bemutatkozó sajtótájékoztatója győzött meg. Nem ígért nagy diadalokat, hiszen az edzőtől nem változik meg minden egyszerre. Nem cserélheti le az egész csapatot egyik napról a másikra, az eddigi eredmények is megmaradnak. Annyit mondott, hogy új lapot fog nyitni a Leafs életében. Munkájának három pillére lesz. Az első a szórakoztató hoki. A játkosok meg fognak küzdeni minden pakkért. Kemény fizikai játékot vár tőlük. A nézők igazi hajtós hokit kell hogy kapjanak a jegyük áráért. Ez nagyon szimpatikus hozzáállás, és nem is a levegőbe beszél. Távozásakor a Ducks volt a legbunyósabb NHL egyesület. (Jelenleg a Leafs még csak a 28.) A második pillér, hogy nem bohóckodja el meggondolatlan vásárlásokra a tulajdonosok pénzét. A harmadik, a közösségi munka. A játékosoknak muszáj visszaadni valamit a városnak, amelyik lehetővé teszi a munkájukat. És ez nem opció, hanem kötelezettség mindenki számára, legyen akármekkora sztár.

Úgy látszik, egy kemény kezű, tudatos edző érkezett, aki tudja kivel kell jóban lenni Torontóban a sikerhez. Elsősorban a közönséggel, akik kitartottak úgy, hogy 45 éve nem nyert bajnokságot a csapatuk. Az NHL.com olvasói úgy gondolják 2-3 szezon kell Burke-nek, míg rendet rak a csapat környékén. Sok sikert a munkájához. Egy jó Leafs nem csupán kanadai nemzeti ügy.

 

5 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl toronto maple leafs brian burke

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr81812380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qx92 2008.12.15. 15:54:23

hihetetlen hozzaallas a munkahoz ez igazan tiszteletre melto
tudja hogy a nezok, a szurkolok a legfontosabbak es nekuk akar szep jatekot csinalni nem a tulajdonosok sem nem a jatekosok hanem a szurkolok az elsok !!!
ezert tisztelem es sok sikert a munkajahoz

Tatavs 2008.12.16. 08:51:18

Régóta várom már a Torontotól a szép és eredményes játékot. Hát akkor hajrá!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.16. 10:59:46

"És ez nem opció, hanem kötelezettség mindenki számára, legyen akármekkora sztár."

ez mondjuk nem olyan nagy fenyegetés jelenleg torontóban. játékost mikor akarnak venni?

grabovszki és schenn-félék kellenek.

idén azért jó lenne becsusszanni a végén, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy összejön.

Zöldy Áron 2008.12.18. 15:28:54

Régi Toronto-drukker vagyok, de az elmúlt években a hatalmas felhajtással hozott nagy nevek különböző okokból mindig csalódást okoztak (pl. Peca, Leetch, Lindros vagy Blake), de nem ez a legnagyobb baj, hanem hogy Quinn kirúgása után nem látszott semmiféle koncepció a játékosigazolásokban. Burke szerződtetése ezen változtathat (mondjuk kezdhetnék egy klasszis kapussal, Toskalát esetleg második kapusnak hagynám meg, de ez szubjektív). Ha kijavítja az alapvető strukturális és hozzáállásbeli hibákat a menedzsmentben (jelesül hogy mivel a torontói hokirajongó akkor is megveszi a jegyet meg a sok hokis vackot, ha a csapata régóta irtózatosan rosszul játszik, ezért nincs direkt üzleti motiváció a fejlesztésre), az már elegendő is volna. Ehhez már csak bónusz, hogy a hozzáállása és koncepciója is rokonszenves.
Egy kicsit off, de nem voltam itt 13-án, viszont ha arra a napra nincs még senki a meznaptáron, Sundint javasolnám >.>

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.12.29. 22:40:00

Ahogy látom, keményen dolgoznak Burke érkezése óta. 13-a Dacjuké lett.
süti beállítások módosítása