Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Kimaradtak

2009.04.15. 01:17 quitz

A rájátszás környékén, mindig a bejutottakról van szó. Most nézzük meg, mi van azokkal, akik kimaradtak. Elsőként vegyünk négy csapatot.

Atlanta Thrashers

Ettől a szezontól senki nem várt semmit. Igaz az előzőtől sem. És a következőre még borúsabbak a kilátások, mivel legnagyobb sztárjuk Ilja Kovalcsuk szabad prédává válik. Az első pár hónap az ördögé volt, és onnan már nagyon nehéz felálni. A feburár-márciusi példátlan nyerőszéria is kevés volt. a jó eredményhez. Kovalcsuk a hátán cipelte a csapatot, de nagyon megérezték Lehtonen kapus kiesését. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a csapattal jövőre. Az Atlanta átlagos nézőszáma volt idén is a legalacsonyabb. Ítélet: jövőre sem jutnak be a rájátszásba.

Colorado Avalanche

A szebb napokat látott friss franchise idén komoly gondokkal küzdött. Igazság szerint tavaly is, de akkor az öregedő csapat a rájátszásba jutott. Maradék pénzüket Forsbergre költötték. Idén két emblematikus centerük Sakic és Statsny is hosszan sérült volt. Hejduk nem volt képes egyedül a hátán vinni a csapatot. Emellett Budaj sem hozta igazán azt, amit egy elsőszámú kapustól el lehetne várni. Nekem úgy tűnik, hogy a Colorado elbohóckodta a fiatalítást. Megszabadultak az edzőtől, de ez nem feltételnül hozza meg az eredményeket. Remélem a következő években nem öregedő sztárokra szúrják el a pénzüket. Tartoznak nekem! Megnyertem nekik az Stanleyt NHL 2K5-ben. Ítélet: jövőre sem jutnak be a rájátszásba.

 Los Angeles Kings

2002 óta nem láthattuk őket a rájátszásban. Nem voltak rosszak. Volt egy-két igazán parádés győzelmük, amit elsősorban a védelmüknek köszönhetnek. A hatodik legkevesebb gólt kapott csapat voltak idén, ami igazán nem rossz egy kiesőtől. Csak gólokat is kéne lőni elöl. Január környékén úgy nézett ki, kezd ősszeállni a csapat, és tudnak nagyon veszélyesen is játszani. A Kingsnek nincs gondja a fiatalítással. Ha Anze Kopitar, Dustin Brown és Drew Doughty és Thomas Hickey beérnek, ütőképes csapat válik belőlük. Idén sem volt miért szégyenkezniük. Ítélet: jövőre bejutnak a rájátszásba.

New York Islanders

Ez viszont nagy káosz. Kik ezek a fickók, mit akarnak a jégen? A mez ismerős, de a többi nem áll össze. Idén az Islanders szerezte a legkevesebb pontot az egész ligában. Vannak mentőkörülmények is: sok volt a sérült. Több mint 500 poszton nélkülöztek játékost sérülés miatt a 82 alapszakasz mérkőzésen. diPietro is csak öt meccset védett. Oksposo szépen érik, de nem tudja termelni a szükséges gólokat. John Tavares és Victor Hedman most attól remeg, hogy ők kerülnek az idei drafton az Islanderhez. Valaminek már el kéne indulnia, mert túl sokat emlegetik, hogy New York, már nem bír eltartani két csapatot. Örülnék ha mégis menne, mert ez az egyetlen igazi városi rivalizálás az NHL-ben. Ítélet: még két évig nem kerülnek be a rájátszásba.

Holnap folytatjuk. (sietni kell, mert mindjárt lesz ennél izgalmasabb is.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong hoki nhl new york islanders playoff colorado avalanche atlanta thrashers los angeles kings

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr381063525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása