Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Ünnep hokifalván

2009.09.16. 08:30 quitz

2006-ban Kanadában indult a CBC csatornán a Hockeywill című valóságshow. A műsorban több település verseng az év hokifaluja (Hockeywille) címért. A versenyzőknek nem egzotikus bogarakat kell lenyelniük, és nem is kell meztelenül táncolniuk. A műsor a jégkorong iránti elkötelezettségről és a helyi közösségi szellem erejéről szól. Idén a címet egy 11 ezer fős Terrace nevű település nyerte meg British Columbiából. Biztosan sokat számított, hogy a helyi indián őslakosok is aktívan támogatták a település pályázatát. Mellettük azért az egész település kitett magáért.

Terrace nyereménye sok vidám program és egy NHL előszezon mérkőzés a helyi jégpályán. Idén a közeli Vancouverből látogatott el a Canucks és a New Yorkból az Islanders csapata, akiket telt ház fogadott a 2000 fős csarnokban, és majdnem ennyi piknikező követte a meccset kivetítőről a csarnok mellett. A mérkőzésen a papírforma érvényesült. Még két-három évvel arrébb lesz csak az, amikor az Islanders termőre tudja első körös draftoltjait. Taverest, az idei 1/1-es draftoltjukat magukkal sem vitték a kiruccanásra. A Vancouver csapatában nagy sikerrel mutatkozott be Szergej Sirokov. Sirokov a CSKA Moszkva csapatából érkezett, ahol négy szezont lenyomott És még csak 23 éves. Nem volt egy igazi gólvágó, legeredményesebb szezonjában is csak 17 gólt lőtt. Mindehhez nem is túl nagy darab. Az első NHL előszezon meccsén viszont ő lőtte csapata mindkét gólját. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a szezonja.

A teljes összefoglaló itt megtekinthető.

Szólj hozzá!

Címkék: kanada előszezon new york islanders vancouver canucks hockeywille

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr551385382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása