Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Agyalágyult válogatott

2011.03.13. 08:10 quitz

A legutóbbi nagy port felkavart esetMax Pacioretty agyrázkódása, kapcsán ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek adminisztratív úton száműznék a fejre irányuló szabálytalan ütközéseket. Az biztos, hogy egészségesebb és férfiasabb egy test test elleni ütközés, mint ha valakit letaglóznak. Dustin Fink a The Consussion Blog szerzője összeállított azoknak a játékosoknak a listáját akik idén agyrázkódás miatt voltak kénytelenek kihagyni pár meccset. Máig 72-en vannak a keretben. A Vancouver Sun összeválogatta belőlük az agyrázkódott válogatottat, amelyik jó eséllyel szállna harcba a Stanley Kupáért.

Centerek

Sidney Crosby, Brad Richards, Marc Savard, David Krejci, John Tavares, Bryan Little.

Balszélsők

Johan Franzen, Andy McDonald, David Perron, Max Pacioretty, Rene Bourque.

Jobbszélsők

Marian Gaborik, Ales Hemsky, Jason Pominville, Mike Knuble.

Védők

Drew Doughty, Mike Green, Brad Stuart, Toni Lydman, Dan Hamhuis, Andrej Meszaros, Nick Schultz

Kapusok

Jonas Hiller, Ondrej Pavelec

 

 

3 komment

Címkék: szabályok bunyó chára

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr432734685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béca1885 2011.03.15. 21:36:12

Ez az összeállítás egy kicsit morbid, de sajnos ezt a válogatottat minden évben össze lehet állítani és némelyik név még ismétlődhet is benne.
Az ilyen pályán elkövetett bűnöket meg nem, hogy megszüntetni nem lehet de még igazából korlátozni sem fogják tudni öket szerintem. Egy feszült mérközésen amikor egy verőlegény még be is gözől nem fog azon gondolkodni, hogy milyen szabályt is hoztak létre az irodai asztal mellett. Ő azt fogja tenni az ilyen szituációban ami a génjeibe van programozva, sajnos.
Eredményt talán csak úgy lehet elérni, ha évekre tiltják el az ilyen elvetemülteket.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2011.03.15. 22:14:25

A fél világ azon röhög, hogy mennyire következetlenek az NHL fegyelmi bizottságának döntései. Talán ezzel kéne kezdeni, a kiszámítható következményekkel. Akkor mindenki tudja, hogy mit kockáztat. Én arra gondolok, hogy a felépülés idejére fel kéne függeszteni a vétkest, ez időre ő fizetné áldozatának fizetését, a pótlására beálló játékos költségeit és az orvosi számlát.

béca1885 2011.03.16. 22:01:24

Igen, ilyen súlyú büntetés már valószínű, hogy hozna némi javulást ebben a témában. Én is csodálkozom azon, hogy ezt a teljesen logikus döntést ami a felépülés idejére szóló parkolópályát jelenti miért nem vezették be még mindig az NHL. Azért továbbra is tartom, naívitás azt hinni, hogy meg lehet szüntetni az ilyen eseteket amiket a meccs hevében követnek el.
Az NHL szabályok hatásosságával kapcsolatban meg kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, ami a meccs végi bunyokról szól. Úgy emlékszem talán ez év elején hozták azt az intézkedést, hogy aki 5 perccel a vége előtt verekedést kezd, azt az edzővel együtt keményen megsarcolják. Vajon ebben javult a helyzet a tavalyihoz képest?
süti beállítások módosítása