Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Kávézaccból jósolni

2011.10.04. 08:28 quitz

A szezon kezdetén midig végigolvasom a szezon jóslatait. Nagyon jó móka. És még a valósághoz is van egy köze. Ha elméleti sport lenne a jégkorong, akkor mindig meg lehetne mondani, hogy hogyan sikerültek az igazolások, megvan-e a kémia az egyes sorokban. Jól sikerült-e gazdálkodni a rendelkezésre álló fizetési kerettel? Milyen a tapasztalat és a fiatalos lendület aránya? Kinek tesznek jót az új szabályok? Hogyan sikerül az újságok címlapján jól teljesítő híres igazolásoknak a pályán brillírozni? Aztán a végén sosem az lesz, amit az esélylatolgatás kihoz. Rossz vagy jó szériák, sérülések, lassan melegedő kapusok. Bármi lehet. És akkor ezt majd szorzzuk meg a rájátszásban. Mindenesetre jó móka találgatni, én sem hagynám ki soha. A szezon végén meg lehet magyarázni, hogy mi miért nem úgy történt, ahogy előre kinézett. Az igazi rajongóknak könnyű a dolguk, mert egyetlen szeretett csapatuk rezzenéseit kell elemezni. Én ilyenkor azt választom ki, hogy melyik csapatokra fogok jobban figyelni. Majd a következő posztban meg is mondom.

Az igazi komoly lovisok edzésen is megnézik a lovakat, hogy még jobb legyen a tippjük. Az előszezon mérkőzései még a lovak edzésénél is kevesebb információval bírnak. Talán annyit érthetünk csak meg, hogy melyik csapatban mennyire értik meg egymást a játékosok. Éppen ez jutott eszembe a Penguins és a Red Wings edzőmérkőzéséről. Aki megnézi, semmivel nem fog többet tudni arról, hogy mi lesz az alapszakaszban, csak jól fog szórakozni. Felszabadultak, játékosak, egészségesek és kipihentek ezek a játékosok. Ezt szeretem az előszezonban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr373276796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása