Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Történelmet írt a Flyers

2010.05.16. 23:23 quitz

1943 és 1975 után az NHL történetében a Philadelphia Flyersnek sikerült 3-0-ról fordítania a rájátszásban. Én meg szombaton még azt hittem, az lesz a hétvége történelmi tette, hogy felteszem a falra a másfél éve bekeretezve álló hokis New Yorker borítóimat.

Ahol évente 1200-nál több meccset játszanak, ott kevés dolog történik meg ritkán. Ritka a mesternégyes, kettős emberhátrányból lőtt gól, a kapusgól. Még ritkább a címvédés az NHL-ben, de a legritkább az, amikor a négy győztes mérkőzésig tartó sorozatban három vesztes meccs után egy csapat négyet tud nyerni zsinórban. Az NHL történetében eddig ez kétszer történt meg, most harmadszor. Amelyik csapat ezt tudja, az mentálisan nagyon erős. Mintha 240 percnyi emberhátrány lelki terhével kéne megbirkózniuk. Ilyen csak rutinos, erős vezéregyéniséggel rendelkező csapatoknak sikerülhet. A Flyers kétségtelenül ilyen. Az utóbbi pár évben talán most nyújtották a legkevésbé meggyőző teljesítményt az alapszakaszban, a rájátszásba az utolsó helyen jutottak be a Rangers ellen egy ki-ki mérkőzésen. A philadelphiai harcos hagyományok és a meccsfordító teljesítémények vezettek a diadalhoz. A hetedik meccsen 0-3-ról tudtak fordítani idegenben. Ritka érdekes lesz a keleti döntő. A két legesélytelenebb playoffos csapat nyerési esélyeit 45 és 60 az 1-hez becsülte a The Hockey News. Ritkán van ilyen tapintható közelségben a sporttörténelem.

Az idei NHL Playoff reklámok szlogenje: History will be made. (Történelem fog születni) És tényleg az született. Tegnap el is készítették a Flyers előtt tisztelgő reklámspotot.

 

 

És itt a többi is. Szép társaságba került Briere. Nem méltatlanul.

1 komment

Címkék: hoki nhl rájátszás playoff

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr822008814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2010.05.29. 00:17:21

Most olvastam, hogy nem csak az NHL-ben, hanem az OHL-ben és az EHCL-ben is volt 0-3-ról fordítás idén. Az előbbiben a Windsor Spitfires fordított a Kitchener Rangers ellen. Az utóbbiban a Cincinnati Cyclones lépte le hátrányból a Reading Royals csapatát.
süti beállítások módosítása