Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Hoki a szobám falán

2011.01.15. 22:36 quitz

Egy barátomtól kaptam ma egy 8mm-es vetítőgépet néhány klasszikus szovjet rajzfilmmel. Super8 és sima 8-as filmeket is lejátszik. Eszembe jutott, hogy pár hónapja láttam az e-bayen az 1970-es Stanley Kupa döntőről egy 8mm-es kiadású filmet. Megnéztem és van még belőle. A 70-es évek elején a Columbia kiadta a rájátszás összefoglalóját.

(Lapozás után videók)

Kis keresgéléssel a Youtube-on is találni ezekből. Még jó, hogy a neten sokminden fent van. De aligha tudják visszaadni a kattogó vetítőgép és a falon villódzó felvételek hangulatát. Ez a felvétel van a legközelebb az élményhez. (A 0:40-nél bejövő kis Tonyt visszaküldik szülei az ágyba). Egyik-másik lassított képsor már-már egy szép táncra emlékeztet. Igen, az egyik ütközés is.

Lehet még találni néhány amatőr felvételt a neten is. Például ezt, a Philadelphia Flyers 1974-es győzelméről. A feltöltő még édesanyja hasában látszik a parádén (1:44-nél). Csak pár hét múlva született. Jó éve lehetett az öregének! 

A feltöltő nagyszüleinek köszönhetjük ezt az amatőr felvételt az1930-as évekből. Vidám szabadidő a befagyott tavon. A család minden tagjának jut egy-egy hokibot.

A korlátlan technológiai lehetőségek ideje előtt is igyekeztek az emberek megőrizni azt, amit szerettek. Így maradtak meg ezek a vidám felvételek, amit több évtized távlatából is jó nézni. Talán pár évtized múlva kap valami patinát a sok mobilos felvétel is, ha megmaradnak. 

 

1 komment

Címkék: video történelem amatőr nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr502586661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2011.02.21. 00:46:28

Tisztelt sporttársak!

Az áprilisi budapesti Jégkorong Világbajnoksággal egy időben, a Sportmúzeumban jégkorong kiállítást szervezünk. Az 500 m2-es területen látható lesz az NHL és az IIHF ereklyék mellett a magyar hoki történetének kiállítása is.
Erre az első ilyen eseményre kérlek benneteket, hogy a hokis múltatokból származó - fényképeket, hoki felszerelést, díjat, vagy valamilyen kedves emlék tárgyat – adjátok kölcsön a kiállítás időtartamára. Kiállítás szervezője: Tejfalussy Béla +36 30 9517 444, tejpalko@gmail.com
süti beállítások módosítása