Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Nyugati konferencia elődöntő

2008.05.07. 13:56 quitz





Detroit Red Wings  - Dallas Stars
            (1.454)                (2.80)


Ma kezdi négy győzelemig tartó párharcát a Red Wings és a Stars.
Idén a legjobb alapszakaszért járó trófeát a Prezident's Trophy-t a Detroit kapta. Az utóbbi tíz évben négyszer ők, kétszer a Dallas vitte el ezt a díjat. A Detroitot mindenki a konferenciadöntőbe várta. A rájátszásban eddig gyenge, vagy gyengélkedő ellenfelek jutottak nekik. A Predators-szal egy kicsit meggyűlt a bajuk, aztán Colorado-t gyorsan kivégezték. A Dallasnak sokkal nehezebb ellenfelei voltak eddig. Kiverték első körben a tavalyi bajnok Anaheimet, majd a szintén esélyesnek tartott San Jose-t verte ki.

A Red Wings-nek nagyon szalad a szekér, mióta a 43 éves Dominik Hasek kapust lecserélték a hat évvel fiatalabb Ossgoodra. Johan Franzennek nagyon szalad a szekér, 10 playoff meccsen 11 gólt ütött. Ott van még mellette Dacjuk és Zettenberg, akik a rájátszásban fejenként 13 pontot szereztek. A védőik - Lidström, Kronwall, Rafalski - is remek formában játszanak.

A Dallas nagyon döcögve kezdett, le is cserélték a vezetőedzőt, ami jó választásnak bizonyult. Végül ötödik helyen végeztek nyugaton az alapszakaszban. A Sharks ellen a negyedik hosszabbításban továbbjutást érő gólt szerző Brenden Morrow eddig 7 gólt lőtt a rájátszásban. Riberio 14, Modano 10, Richards  11 pontos. Védők tekintetében már kicsit gyengébb a névsor Zubov, Robidas, Niskanen. A védelem nagy szerencséje, hogy Marty Turco áll mögöttük a kapuban, aki parádés védésekre képes. Sokak szerint azon múlik a Starts továbbjutása, hogy sikerül-e megállítania a Wings csatársorát.

Az első mérkőzés pénteken 1:30-kor lesz. Itt nézhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr74458371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása