Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Kupa Napló - 6ik meccs

2008.06.06. 22:13 quitz

Na, vége. Pont hatból lett meg a Stanley kupa győztese, ahogyan a The Hockey News jósolta. Csak nem a Pittsburgh, hanem  Detroit nyert.

A jó hír, hogy tényleg nagyon izgalmas volt az utolsó mérkőzés, ami még a legutolsó másodpercben is alakulhatott volna másként. Bár az összes ilyen fordulat ellenére valahogy a legelejétől lehetett tudni, hogy nem idén nyeri a Pittsburhg 1992 után a harmadik Stanley-jét. A Detroiton lehetett érezni a csúcsragadozók magabiztosságát, még akkor is, amikor percekre beszorultak a harmadukba. Tudtam, ha éhes lesz, enni fog.


Nyald fényesre!

Az előzetes esélylatolgatások sokkal nagyobb szerepet tulajdonítottak a Pittsburgh fiatalságának, mint azt az élet igazolta. A technikás játékuk is legfeljebb a kapuig működött. A 13 első körös draft teljesítménye nem volt elég magabiztos. Ami a döntőig vezető úton simán ment, az a döntőben sokszor kudarcot vallott. És bár egyre veszélyesebb lett a Penguins nem sikerült Therriennek fogást találni ezen a Detroiton.

A Red Wings úgy játszott, mint egy jól működő gépezet. Nem mint egy antiutópia, hanem mint egy szépen karbantartott svájci óra belülről. A régi alkatrészek (Hasek, Cheelios) a vitrinben, beépítve csak az üzembiztos darabok.

A döntő tanulsága, hogy elég dísztelen egy idegenben megnyert Stanley. A győztesek, mintha közönség nélküli jelmezes főpróbán gyakarolnák a kupaemelgetést, örömkiáltást. Azért nem katasztrófa, nem dobál be a közönség sörösdobozokat, mint itthon  (Borsodi Liga).  A 2002-es győzelemnek sokkal jobb hangulata volt. Az a sejtésem, hogy a hazai ünneplésre legalább egy évtizedet kell várni Detroitban. A játékosok érett férfikorban vannak, már nem annyira éhesek, hogy mégegyszer győzzenek a közeljövőben. Ezzel szemben a Pittsburgh tele van tehetséges és nagyravágyó fiatallal. Emellett Lemieux (a legendás játékosból lett klubtulajdonos) nagyon szépen építkezik. A Pens végig alárendelt, de méltó ellenfele volt a Detroitnak. Úgyhogy lesz még Stanley győztes a Pittsburgh ezzel a gárdával. Tudja jól ezt az a gimnazista korú srác is, aki ma feltűnt a Millenárisban egy 1992-2002 közötti Pens logós hokimezben, miközben mi petanque-oztunk.

Küldöm ezt pozitív töltetű a számot Crosbynak, Goncsárnak, az összes Pingvineknek és mindenkinek aki szereti.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong hoki nhl pittsburgh penguins playoff stanley kupa detroit red wings

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr47507519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása