Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

"Kiütötte a harmadból a labdát"

2008.10.11. 01:36 quitz

Pénteken elkezdte az osztrák jégkorong bajnokság közvetítéseit az RTL csoportba tartozó Sport-Klub. Dicső, derék, stb. Elsőként az Alba Volán Innsbruck elleni mérkőzését tűzték műsorra. Nagyjából egy kamerával követték az eseményeket, talán kettővel. Viszonylag sikerült is beállítani a fényeket. Az Alba csarnoka jobb, mint a csíkszeredai csarnok bukolikus félhomálya, de sehol nem játszik már a csillagárnyék, főleg fedett pályán nem. A közvetítést három szakember oldotta meg. A pálya szélén egy fiatalember szakértett a Poptarisznya körkapcsolásaiból híressé vált Török Lászlóval az oldalán Utóbbi szerintem utoljára a nyolcvanas években járhatott hokimeccsen a Kisstadionban. Utóbbi erős volános gyökerekkel rendelkezik (kösz KCs a helyreigazítást), de nem nagyon hagyták szóhoz jutni. Ami a legdurvább, az Léderer Ákos, aki sportrajongók milliói számára tette kínszenvedéssé a 2006-os foci vébét. Pallérozatlan humora, legendás kappanhangja, Palik Lászlót megszégyenítő indokolatlan üvöltözése kivételesen irritáló. Nem állítható, hogy nem próbált felkészülni. Simán vágta, hogy ez hányadik forduló, eddig hányszor nyert az Alba, kinek hány meccse votl az NHL-ben. Aztán elfogyott a jegyzet, és sajátos orgánumú lelkesedésével próbálta kitölteni az űrt. Majd simán labdának nevezte a korongot. A harmadik harmadban azt vette a fejébe, hogy a bírók az Alba ellen fújnak, mert ők is osztrákok. A kuruc-labanc szembeállítás ki is tartott a harmad végéig. Mit is mondhatnék? Benéztem a fan clubjába, de nem érdemes bántani ezt a fiút.

Székesfehérvár közel van, inkább üljünk vonatra vagy kocsiba, a tévé felbontása úgy sem lesz soha annyira jó, mint az igazi hokimeccsé. És általában a hangulat is nagyon jó.

11 komment

Címkék: sportklub közvetítés sport tv alba volán ebel léderer ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr55707925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KCs 2008.10.11. 11:36:27

Ne is haragudj, de ekkora marhaságot régen olvastam. Török László nem a Poptarisznya körkapcsolásaiból vált ismertté - legalábbis a nagy többség számára - de a fehérvári jégkorongsport számára biztosan nem. Török László az Alba Volán Jégkorong-szakosztályának egykori szakosztályvezetője, a Magyar Jégkorong Szövetség egykori elnöke. Emellett tavaly is szinte minden EBEL-meccsen ott volt, mint ahogy a Volán hazai meccsein általában.

Az pedig, hogy valaki véletlenül labdát mond reflexből, mindenkivel éppúgy előfordul, mint ahogy kapufát mond kapuvas helyett.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.10.11. 11:39:38

Kösz az infót Török László kapcsán! Léderer kapcsán viszont nem győztél meg.

_benito 2008.10.11. 12:02:16

azon kívül meglátásom szerint a jégkorongra igaz a sportok közül leginkább, hogy élőben nézni teljesen más, mint tévéből.

közös bennük ugyanakkor, hogy így is, úgy is kurva jó :)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.10.11. 15:27:22

Jót röhögtem, hogy mennyire ellentétes a véleményünk... (Na, ezen biztos nem veszünk össze :-)))))))) )

Stommy 2008.10.11. 19:09:12

Léderert sokan nem szeretik, pedig jó arc, és imádja a jégkorongot, sőt maga is játszik. Amúgy hatalmas Alder Mannheim rajongó.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.10.11. 23:14:42

Úgy látszik ennek a postnak a kapcsán sokat tanulok tőletek :-) Simán lehet jó arc Léderer attól, hogy kiabál. Azért remélem, még lesznek jobbak is ezek a közvetítések.

RCH 2008.10.12. 04:26:56

Spiller akkor is verhetetlen. Sajnos nem valoszinu, hogy ezen a sportcsatornan is feltunik :-(
Spiller for President!

Video Tóni 2008.10.12. 09:35:16

Nekem még a korábbi MOL ligás közvetítések aranyköpései tetszettek.
"vulkanizált gumidarab"
"Galanisz a Dunaújváros légiósa"
és Rafajról is azt hitte hogy szlovák :)

Tatavs 2008.10.13. 09:09:41

Kis gyakorlás után egy mozambiki törzsi varázsló is jobban közvetítene, mint Léderer és Világi bármilyen sportot.

rangers64 2008.10.17. 18:51:46

Léderer közvetítései jók,hangulatot ad a mérkőzéseknek.Ilyen riporterek kellenek és nem olyanok akik elalszanak a meccs alatt.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.10.17. 21:40:33

A hozzászólások alapján annyi elmondható, hogy eléggé megosztja a közönséget Léderer. Én továbbra is azt gondolom, hogy kutyaütő. Lelkesedéssel nem lehet pótolni a tehetséget és a tudást. Meg nem is vagyok kíváncsi a kiabálásra. Majd én drukkolok a haverokkal, ha ahhoz van kedvem. Helyettem ne kiabáljon a riporter! Remélhetnénk, hogy megjavul, de a foci közvetítésébe jött bele.
süti beállítások módosítása