Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Sportos snittek a NAVA-ból

2008.12.26. 22:30 quitz

A NAVA 77 különlegességet tett elérhetővé az archívumából a karácsonyi szünetre, köztük sport témájú riportokat és játékfilmeket.

Nem nagyon szoktam offolni a saját blogomban. Eddig egyszer történt meg, amikor a kínai televízió műsoráról levették az NBA rájátszást. Most a karácsonyra való tekintettel offolnék azzal, hogy bemutatom a Magyar Világhíradó összeállítását az 1936-os nyári olimpiára való készülődésről. Itt indították az olimpiai láng kultuszát, a láng utazását, amit Magyarországon végig is követ a filmhíradó.

Ugyanitt  még riport Puskás Ferenccel (1978), a Fradi az Ajax ellen készül (1995), lapkihordók kerékpáros versenye (1935), a seouli olimpikonok köszöntése (1988), a body building helyzete Magyarországon (1978) és két sportos játékfilm: Régi idők focija (1973), A csodacsatár (1956) és még 70 finomság a Nemzeti Audiovizuális Archívumból.

Aki maradna a jégkorongnál, az nézze vissza a Spengler kupáról szóló bejegyzésemet, az 1932-es döntőről szóló filmmel. Az idei most kezdődik.

 

 

A filmek 2008. december 31-ig  január 31-ig érhetők el!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: video berlin offtopic olimpia nava 77 filmajándék 1936

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr90843085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása