Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Nincs már itt helyünk

2010.04.23. 00:31 quitz

Pénteken dől el, hogy feljut-e ismét a magyar jégkorongválogatott a 2009-ben megjárt világbajnoki főtáblára. Fel kéne jutni, mert nincs már itt helyünk. Nincs helyünk az üres lelátókon, a félamatőr csapatok között.

Az eddigi mérkőzéseink nem sok kétséget hagytak afelől, hogy a magyar jégkorongválogatott kinőtte már a divízió 1-et. A tavalyi vb képe alapján még csak morálisan nőtt bele a főtáblás vébébe. A mostani torna képe alapján technikailag, taktikailag kinőttük már ezt a szintet. Ted Sator nagyon kiegyenlített színvonalú sorokat hozott össze, akik jobbára fegyelmezetten követik a taktikai utasításokat. Ezzel már lehet valamit kezdeni, feljuthatunk.

Az ingázás egyáltalán nem szégyen. Főleg akkor nem, ha tartás, csapatszellem és akarás szempontjából A csoportos a válogatottunk, és csak tudása alapján lóg ki lefelé. Sok mára stabil A csoportos nemzet ingázott a két, egymástól elég távoli csoport között. Nálunk még csak egyszer lendült az inga. Várom a következtő lengést. Várom, hogy megnézhessük Szlovákiában az első magyar győzelemmel záródó A csoportos mérkőzést. Aztán egy-két év múlva, hogy paraszthajszállal maradjunk le az egyenes kieséses szakaszról. Utána meg, hogy bekerüljünk. Közben meg lehet még járni egy-két alkalommal a divízió 1-et. Nem baj, ha nem felejtjük el, hogy minden emberi számítás szerint hol lenne a tényleges helyünk. Csak hogy megnézzük, és erőt merítsünk azokból a csapatokból, akik emlékeztetnek a négy-öt évvel ezelőtti magyar válogatottra. A britek taktikus küzdelmére, a dél-koreaiak precíz építkezésére. És hagyjuk, hogy tanuljanak tőlünk. Legyünk csak az orruk elé kötött motivációs répa. Mi pedig kövessük a mi répánkat. Kapjuk el legközelebb Dániát, Norvégiát, Németországot tétmeccsen! Küldjük vissza az osztrákokat, kazahokat a div. 1-be! Építsünk fel még egy-két AV 19 színvonalú magyar csapatot! Hozzuk meg a kölykök kedvét a hokihoz! Verjük meg pénteken a szlovénokat!

2 komment

Címkék: válogatott vébé ljubljana div1

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr451944194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qx92 2010.04.23. 16:40:34

Verjuk meg oket jo poszt jo a hangulata gratula erte :)
süti beállítások módosítása