Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Túl a 100-on

2009.01.21. 14:00 quitz

2008 utolsó bejegyzése a Bodicsek 100. bejegyzése volt. A blogot tavaly márciusban kezdtem írni. Időmtől és energiámtól és kedvemtől függően jöttek az új bejegyzések. Egytől százig.

Az elejéről nincsenek statisztikáim, ezen a blogmotoron meg nem tudom megnézni, hányan olvasták a Bodicseket. Június óta tízezer látogatóm volt. A legtöbben a mackódobálós szünidős szösszenetet olvasták, köszönhetően hokigóbé jégkorong blogos postjának. Ez nem éppen a legelmélyültebb munkám, de annak nagyon örülnék, ha itthon is elindulna a jótékony dobálózás. A másik legnépszerűbb darab a két rivális jégkorongos konzol játék összehasonlítása. A vicc benne, hogy tényleges összehasonlításról szó sincs, de ha jól emlékszem egy üveg cabernet sauvignon vége felé jártam, amikor írtam. Ha összeadom az egyes részek olvasottságát, akkor listás még a kanadai Dave Bidini szuper riportja a csíki hokiról. Ez különben az egyik legjobb blogger élményem is. Elsősorban azért, mert beszálltak az olvasók is. Összesen 40 kommentár érkezett a riporthoz, és ezek többsége pontosítás, kiegészítés volt. Időközben írtam is a szerzőnek, mert kezdtem rosszul érezni magam amiatt, hogy az ő tollaival ékeskedem. Dave jó fej volt, engedélyt adott a közlésre. Megígértem neki, hogy a saját és olvasóim kommentjei alapján küldök néhány szerkesztési javaslatot a következő kiadáshoz.

Ha már a hírességeknél tartok, levelezésbe keveredtem kedvenc jégkorong történeti blogom nagyrabecsült szerzőjével. Ajánlottam neki egy anyagot, amit egy credittel hálált meg. Majd megnézem, mennyien kattintottak át onnan. Gondolom, nem sokat értettek a magyar nyelvű bejegyzésekből. Nagy megtiszteltetés volt, hogy sokunk kedvenc jégkorong blogjának szerkesztői pedig csapatukba hívtak vendégszerzőnek. Összesen hét bejegyzést íram oda, amit talán többen is olvastak, mint itt ezt a százat. De nem ez a lényeg, hanem hogy jó fazonokat ismertem meg a Jégkorong blogon keresztül. Egy másik bandát is meg kell említenem. A szakmailag felkészült, és szurkolásban is példamutató Reál Újpest nagyszerű tagjait, akiket szintén a blogon keresztül ismertem meg.

Illene már készítenem egy összeállítást a fontosabb cikkekről. De nem tudom, melyik a fontosabb, csak azt, hogy melyiket szerettem jobban. Ilyen a tv közvetítések nézését segítő világító korongról szóló bejegyzés. Az előásott videók, a legrégebbi hokis felvétel, az Újpest 1988-ban a BEK-ben, és az 1936-os Magyarország-Japán jégkorongmérkőzés (khmm. ezt még ki sem blogoltam). Örültem, hogy ősszel eljutottam néhány igazi NHL-es csarnokba, és megnéztem egy elég lagymatag előszezonos meccset. Volt jópár értékelős, megmondós bejegyzés is.

Volt 100 bejegyzésem, 10.000 látogatóm, kétszáz hozzászólóm. Néhányan furcsa keresőkifejezésekkel találtak a Bodicsekre (fogatlan szmájli, hogyan készítsek papírból sisakot, vőlegénybetegség). Köszönöm mindenkinek, aki segített, kijavított, olvasott, hozzászólt! Nem tudom merre halad ez a blog. Azt hiszem, leginkább semerre. Szeretnék néhány jó percet okozni az olvasóknak, és néhány jó percet magamnak.

A hoki nem csak egy sport. A hoki kultúra. Aki nem hiszi, járjon utána!

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr92854547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jerryboy · http://bodicsek.blog.hu 2009.01.21. 17:53:29

Hurrá, és éljen! És legyen itt még száz érdekes bejegyzés, várjuk, szeretjük!

De főleg: Elsőőőőőőőőőőőőőőő!

M.Lac 2009.01.21. 22:58:54

Mióta rátaláltam erre az oldalra, szinte naponta feljövök. Sok érdekességgel találkoztam ezen az oldalon és biztos vagyok abban is, hogy még lesz jópár érdekes posztod! Csak így tovább!!!

qx92 2009.01.22. 11:19:32

Csak igy tovabb tartod magad a cimben (nevben) leirtakzohoz Jegkorong, lazan es ez igy jo ahogy van

LBogár 2009.01.22. 21:04:22

Hajrá, csak előre, lazán :)

brúking 2009.01.23. 21:20:15

Na, akkor elhozom legközelebb a szüleimtől a kb. 26-27 éves Pola 400-at, és nyomunk majd egyet rajta az ünneplés kedvéért. Persze jól szarrá foglak verni. :DDDDDDDDDDDDD

Ja és állítsd vissza az eredeti mottót.

munkagep 2009.01.23. 22:35:52

nálam a bemutatkozó szöveggel teljesen bevágódtál, nem csak a humor miatt, hanem kiskoromban én is azt hittem, hogy Bodicsek egy játékos volt... :-) Csak így tovább!

béca 2009.01.30. 16:35:30

Én minden nap benézek ide ... ha már egyszer beraktam ezt az oldalt a kedvencek közé. :)

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2009.01.30. 16:40:55

Oh, micsoda vallomások, felajánlások!
Nagyon köszönöm!
Igyekszem megőrizni a jó hangulatot.

Rock me Amadeus 2009.01.30. 20:36:12

@quitz: www.indavideo.hu/video/Csikszereda_Sportclub_-_In_memoriam_Antal_Istvan
már gondolom láttad, hisz linkelgetem orrba-szájba - két napja raktam fel: ez a Bidini-féle rész Csíkszeredáról
süti beállítások módosítása