Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Nem lesznek NHL közvetítések a Sport1-en

2011.10.06. 00:26 quitz

Nincsenek októberben NHL mérkőzések a Sport tv műsorán. Az ESPN America adásából is eltűntek az NHL meccsek. Sőt az ESPNplayer.com-ról is. Teljes lehet idén az ínség a magyar és európai hokirajongóknak.

 

Péter Szabina - Adáshiba

Az NHL európai jogait egy svéd-angol konzorcium, a Medge Consulting és az Advisers Media International. A trader konzorcium ajánlatával maga mögé utasította a legnagyobb sportmédia birodalommal bíró ESPN-t. Eddigi legnagyobb dobásuk az volt, hogy megszerezték Svédországra és Finnországra a Premier League-et. Ehhez képest komoly feladatnak tűnik az NHL elterjesztése három tucat országban, online és kábeles platformon, lehetőleg HD-ben. Az új nyertesek öt évre nyerték el az NHL terjesztési jogát Európára és a Közel-Keletre.  A tenderen májusban hirdettek eredményt, de még mindig nyoma sincs semmilyen megállapodásnak. Az ESPN levette a műsoráról az NHL mérkőzéseket és a saját gyártású napi műsorát, az NHL On The Fly-t. Az ESPNplayer.com sem kínál már előfizetés az idei szezon online streamelésére. Korábban évi 80-100 euróért minden mérkőzést meg lehetett nézni akár HD felbontásban is. Nem volt egy killer szolgáltatás, de becsületesen és élvezhető minőségben lecsorgott a cucc.

Kicsit hasonlít az egész egy átlagos állami ingatlan ügyletre, ahol valaki arra játszik, hogy pár hónap múlva sokkal drágábban továbbadja a szajrét busás haszonnal. Nem igazán értem, hogyan lehetett annyira rövidlátó az NHL, hogy ilyen megbízhatatlan kezekbe tegye a közvetítéseket, még ha sok pénzt is adtak. Ebből óriási botrány lesz. Elvileg stratégiai céljuk az európai rajongói bázis növelése. Még az is meglehet, hogy opciós volt az üzlet, és ha nem tudnak az indulásig tényleges közvetítést felmutatni, akkor elvesztik a jogukat. Mindenesetre nnak, aki most NHL mérkőzést akar nézni Európában, annak el kell mennie valamelyik nyitómérkőzésre személyesen. 

Nekem hiányozni fognak a Sport tv közvetítései, az ESPN America HD adásai és az NHL On The Fly. De hogy legyen a végére egy kis vigasz. Az NHL.com oldalon a GameCenter Live már teljes funkcionalitásában elérhető Európából. Tehát egy 160 dolláros egyösszegű, vagy 8x20 dolláros részletfizetésért HD-ban lehet streamelni a meccseket, akár többet is egyszerre kép a képben megoldással, élő statisztikákkal, elérhető számos klasszikus mérkőzés is. Már elő is fizettem, majd megírom hogy milyen. Már tavaly is ezen néztem az összefoglalókat a Playstation 3-ra fejlesztett alkalmazásukon keresztül a tévémen, de most már a teljes meccseket is meg tudom majd nézni. Kicsit még tesztelem, aztán elmondom, hogy milyen.

Mire ennek a végére értem megtaláltam A Spíler blogon a cikket ugyanerről. Ő valószínűleg hamarabb fog tudni róla, ha mégis mennie kell közvetíteni.  

9 komment

Címkék: tv sport1 nhl espn

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr993281586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit! 2011.10.06. 11:50:21

kb elbogtem magam mikor Lazlee belinkelte a spilerglobot...

kb csak ezrt van upc HD csomagom

es az a vicc, h amig nem derul feny ra, hogy mi lesz, le sem mondhatom....

fetyiszov 2011.10.06. 12:29:07

@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:
Szóról-szóra, betűről betűre egyetértek, én is csak ezért vagyok ennél a tetű upc-nél.
Miért nem biznisz nekik az európai közvetítés, minden csapatban van több európai is, meg errefelé is szeretik a jégkorongot.

Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit! 2011.10.06. 13:49:18

@fetyiszov: en ugy ertelmezem, h itt most nem az ESPN meg a Sport1 a ludas, hanem ez a Medge Consulting és az Advisers Media International, akik kb 5xos aron probaljak ertekesiteni a NHLt. es ha ez olyan oprszagokban sem sikerult nekik ahol a hoki SZENT, gondolhatod hogy a mi kis csenevesz kozossgunknek nem fogja megvenni senki...

Amugy akkor lenne okos most egy sportado, ha fogna magat es megvenne a KHLt...

fetyiszov 2011.10.06. 15:04:49

Baszki, egy srófra jár az agyunk!

Fedayn72 2011.10.06. 17:04:38

Hello quitz!

Hálás lennék, ha a majdani a Game Center Live-ról szóló írásodban kitérnél erre is (a FAQ-nál találtam):

"Why am I unable to watch a game in NHL GameCenter LIVE™?

A game may not be available to watch live or within 48 hours of completion if it meets any of the below criteria:
Your local team is playing and televising the game on a local over-the-air station and you are located within that station's signal.
Your local team is playing and televising the game on a local regional sports network and your cable or satellite system falls within the distribution for that local regional sports network (regardless of whether your cable or satellite system actually carries that regional sports network.)
Your local team is playing and there is no local television coverage of the game
The game is being televised nationally - In the U.S., this includes NBC, Versus, and the NHL Network. In Canada, this includes CBC, TSN, and the NHL Network."

Jó lenne tudni, hogy ez ránk vonatkozik-e. Illetve az ESPN kiszállásának ismeretében az is érdekes, hogy a Game Center Live FAQ a nem észak-amerikai felhasználóknak még mindig az espnplayer-t ajánlja.

Előre is köszi.

Fedayn72

Fedayn72 2011.10.06. 17:35:50

Közben találtam egy elérhetőséget, és írtam a support-nak. Ha van rá igény, akkor majd leírom, mit válaszoltak.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2011.10.06. 18:14:17

Sziasztok, direkt kihagytam az érzelmeket a cikkből. Különben én is emiatt tartottam meg a Digital Gold HD előfizetésem. De az én hűségem már lejárt, úgyhogy könnyen elhúzhatok. Egy éve még panszos levelet írtam a UPC-nek, aztán ment Sixx-nek az összefoglaló amikor a UPC kidobta az ESPN-t. A Sport TV-t nagyon sajnálom, mert nagyon családias volt a hangulat, hiszen gyakorlatilag közös tévézés volt a közvetítőkkel :) semmivel nem láttak többet nálunk.

Én sem kárhoztatnám a UPC-t vagy a Sport1-et. Nagyon a végén vannak ennek a történetnek. Az NHL volt marha, hogy eladta valakinek a jogokat, akik nem tudják biztosítani a disztribúciót. Hozomra én is tudnék x helyett 3x-et ígérni a közvetítésekért. És amikor elnyerném körbemennék a tévéknél, hogy 5x-ért továbbadjam a jogot. Remélem lesz valami megoldás. Én könnyen megoldom, hogy lássak meccseket, de nem engem kell megnyerni a sportágnak, hanem a gyerekeket.

BöszmeBivaly 2011.10.10. 10:10:22

@Fedayn72:
Melyik amerikai/kanadai nagyvárosban élsz?
Mert itt Magyarországon nem nagyon van local team, ez talán csak akkor lehetne érvényes ránk, ha egyszer véletlenül valamelyik NHL-es csapat játszana egy meccset Budapesten.

Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit! 2011.10.10. 11:18:30

bevallom, ugy felb@sztak az agyam, h elofizettem a GCL-re. igy utolag atgondolva, lehet ez is volt a cel, hogy az ilyen madarak mint en, fizessenek.

de bevallom. NEM BANTAM MEG!
parhuzamosan nezhetek tobb meccset. soha nem maradok le a kedvenc Devilsem meccseirol (bar ahogy nezem, iden minek...) ha az egyik meccsen reklamblokk van, nezem a masikat, ha lemaradok egy golrol, helyzetrol, visszanezem egy reklamblokk alatt, ha a meccs vegen, hajnali 4kor meg nem vagyok eleg almos, megnezhetek egy kovetkezo meccset. ha nem tetszik a hazai stream minosge, megnezhetem az idegenbelit.

szoval igazabol eddig egy hatranya van. ALUDNi. Mikor fogok????
süti beállítások módosítása