Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Jön a rájátszás II. - Nyugat

2008.04.08. 20:00 quitz

Rájátszás előzetesünk második részében a nyugati főcsoportot tekintjük át. A csapatok neve mögött most is egy online fogadóiroda oddsai.

Detroit Red Wings
(1.377) - Nashwille Predators (3.15)
A Detroit alkalmas arra, hogy az európai nézők rajongjanak érte. Egyfelől régi (a hat alapcsapat egyike), mint Európa. Másfelől baromi szép az a szárnyas kerék piros alapon. Detroit az autók, a hoki, a techno és a Motown hangzás otthona. Tízszer nyertek Stanley kupát, az alapszakaszt 115 ponttal zárták, ezzel a legeredményesebb csapatként megkapták ezt a gyönyörű trófeát. Lidström, Dacjuk, Zettenber, Hasek, és még sorolhatnám. Velük szemben a meglehetősen fogatlan ragadozók a country fővárosából. Timonen és Forsberg eladása nem tűnt tavaly jó ötletnek. Most sem tűnik annak, de nem várta volna senki őket a döntőbe.

San Jose Sharks (1.50) - Calgary Flames (2.65)
A Sharks idén mutatott néhány igazi nagy játékot. 108 pontot szedtek össze az alapszakaszban. Klasszisai hozták a tőlük elvárhatót, ami bőven elég a boldoguláshoz. Ha a klasszisok jól muzsikálnak, rendszerint a többiek is felnőnek hozzájuk. A Flames nekem inkább csak Ignilia egyszemélyes showjának tűnik. 98 ponttal ő ért egyedül az oroszok (Ovecskin és Malkin) nyomába. Négyből háromszor a Sharks győzött az alapszakaszban, szerintem most is ők fognak.

Minnesota Wild (1.74) - Colorado Avalanche (2.15)
Egyre erősebb a gyanúm, hogy a Minnesota  Starbucks Café logóját nyúlta le. Megnyerték az északnyugati divíziót. Kevés kapott gól, jó emberhátrányos védekezés, és Marian Gaborik. A szlovák szélső idén 42 gólt lőtt, ebből ötöt egyetlen meccsen a Rangers ellen. A Colorado lepattant állománya ismét veszélyes. Nem kis szerepe van ebben a nemrég visszatért Forsbergnek, aki a legutóbbi 9 meccsen 14 pontot szerzett. Simán lehet, hogy az esélyek ellenére az Avalanche megy tovább.

Anaheim Ducks (1.588) - Dallas Stars (2.40)
Ez elég simának tűnik. A tavalyi bajnok találkozik az 1999-es bajnokkal. A Dallas legutóbb 2003-ban jutott tovább az első playoff körből, éppen a Ducks ellen. Ráadásul az alapszakaszban a Ducks ötször kapott ki a Dallastól és csak háromszor nyert. Jó kis csata lesz eléggé bizonytalan kimenetellel.

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong hoki nhl dallas stars rájátszás playoff san jose sharks colorado avalanche annaheim ducks minnesota wild calgary flames detroit red wings nashwille predators

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr75417313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása