Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

A Rangers is kiesett

2008.05.05. 00:05 quitz

A negyeddöntők közül a legizgalmasabb párharcot a Pittsburgh - New York küzdelem hozta. 4-1-gyel a Pittsburgh ment tovább. A végeredményt nézve ez sima, de nagyon szoros meccseket játszott a két csapat. A Pittsburgh bivalyerős, a Rangers pedig egyre jobban felpörgött a rájátszásra, nem kis részben Jágr-nek köszönhetően. Jágr-t már sokan leírták az alapszakaszban. Motiválatlan és lassú volt. Most úgy tűnik, hogy tartalékolt, és nem is rosszul.
Három nullról az NHL történetében eddig kétszer tudott csapat fordítani. Ezzel próbálkozott sikertelenül a Rangers, és hétfő hajnalban a San Jose Sharks is, akik már 3-2-re javítottak a Dallas Stars ellen. A New Yorknak nem sikerült. Update: A Sharksnak sem.



Nagyon jó csapat a Penguins, a dötnőben a helyük, de megállított már egy-két csapatot a Philladelphia Flyers. Csupa klasszis játékos. Malkin botjához tapad a korong, a lepattanók mindig az orra elé kerülnek. Állítólag ez csak a jó játékosokkal fordul elő. Malkin jó játékos, nem csak ügyes, hanem remekül lát a pályán. Pedig nem nagyon néznék ki még játékintelligenciát sem a szájon át lélegző srácból. Crosby egész a kedves és nagyon tehetséges zöldfülű kisfiúbúl kevésbé kedves, de ügyes nagyfiú lett. És tessék elképzelni, még verekszik is. Nem jól, de lelkesen. A védelem is szikla, és ha azon is átjutnak, még mindig ott van Fleury. Nála csal Lundquist tudd nagyobb bravúrokat bemutatni.


Jevgenyij Malkin lélegzik

A Rangers-öt egyértelműen Jágr vitte a hátán amíg tudta. Mögötte pedig a másfél évtizeddel fiatalabbak - Dubinsky, Marc Staal, Dawes - cipelték a zongorát. A rutinosabb öregeket jobbára észre sem lehetet venni. Shannahan olyan mint a lassított kép. Gomez és Drury nehezn észrevehetők, pedig nem volt olcsó igazolás egyik sem. A sutyerák Avery küzdött még nagyon a playoff-ban, de egy ütközés következtében a harmadik meccsen elrepedt a lépe.

Az utolsó előtti mérkőzésen Jágr két gólt és egy gólpasszt jegyzett, és lőtt még egyet Dubinsky. Az utolsó találkozó két találatát sötét csikók szerezték. Korpikoski-t április 25-én hívtak föl a Rangers farmcsapatából. Ez az első meccse, és nem volt még összesen két percet a jégen, amikor belőtte élete első NHL és playoff gólját. Nigel Dawes (1985), aki a második gólt szerezte már öreg motoros. 14 gólja, és 15 gólpassza volt idén. Tavaly hozták fel a Hartfordból.

Lehet, hogy nem nekem való ez a szurkolás dolog, ugyanis gyakran nem értem. A pittsburghi nép teli szájjal fújol, amikor Jágrnél a korong. Nem tudják másként megköszönni neki azt a 439 gólt, amit 1990-2001 között lőtt a Penguins színeiben. Pedig lehet, hogy ez volt az utolsó mérkőzése.

Szólj hozzá!

Címkék: jégkorong hoki nhl pittsburgh penguins jagr rájátszás malkin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr13451409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása