Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Kupa napló - 5ik meccs

2008.06.04. 21:26 quitz

Furcsa és kínos érzés, de én ezt a Stanley döntőt már egy kicsit unom. Úgy, ahogyan untam Jókai tájleírásait a tizedik oldal után. Nem az a baj, hogy nem jók a mérkőzések, lazsálnak a játékosok, alibiznek a verőlegények a jégen. Egyszerűen az van, hogy minimum 12x20 percig tart a döntő, ez a mostani már 18x20 percnél tart, és lesz még legalább három harmad holnap hajnalban. Szép és izgalmas dolog a vágy, és a beteljesüléséig vezető út, de ha sokáig tart már fáj, és úgy hívják: vőlegény betegség.

Pontosan emiatt van az, hogy a Super Bowl előtt ott ül fél Amerika, az NHL döntő előtt meg jóval kevesebben. Furcsa módon az ötödik mérkőzés mégis megdöntötte a 2002-es nézettségi rekordot. Azt a Carolina-val játszotta a Detroit, és végül a Detroit lett a bajnok.



De hagyjuk a nyavalygást. Változatos hajtós meccs volt a tegnapi is. Mindig a csapat került fölénybe, amelyik jobban tudott koncentrálni. Felváltva nyomtak az ellenfelek. Hol a Detroit, hol a Pittsburgh uralta a játékot, és úgy hogy teljes joggal lehetett hinni, most kivégzik a másikat. Ahhoz képest, hogy a Pens átlagéletkora majdnem négy és fél évvel kevesebb, a detroit öregfiúk jól bírták a ráadást. És érdekes módon a Penguins törte rommá magát a jégen nem a Wings. A félelmetes Johne Louis aréna sem volt már annyira félelmetes a Pens-nek, mint az első két meccsen. Talán csak az edzőnek, aki az első harmadban hat mezőnyjátékost küldött be zavarában. Furcsa figura ez a Therrien. Sokszor sajnálom, ahogyan ott áll a kicsit pohos Jason Donovan karakterével, és úgy néz, mint aki minjárt elhányja magát idegességében. Pedig egyáltalán nem tűnik elfojtós típusnak. Igen okosan taktikázik, de gőzöm sincs, hogyan adja át az utasításait, hiszen a legritkább esetben beszél a játékosaihoz.

A Hockey News jó előre megjósolta, hogy a Pittsburgh nyeri a Stanleyt 6 meccsen. Ez már biztos nem jön össze. Még az is kérdéses, hogy eljutnak a hetedikig, ugyanis nagyon elhasználták magukat a játékosok Detroitban. De ahogy Don Cherry is megmondta: "Óvakodj a sebesült pingvintől!"

Mire a végére értem ennek a bejegyzésnek azon kaptam magam, hogy a hatodik meccsen biztosan a Penguins-nek szurkolok, hogy legyen egy hetedik is. Nyúljon még egy kicsit ez a rétestészta!


Akinek drága az ideje, az zárkózzon fel egy hatperces összefoglalóval. Mindenki más kapja le torrenten a teljes mérkőzést 110 perc tiszta játékkal.

3 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl pittsburgh penguins rájátszás stanley kupa detroit red wings

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr36504103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1nf3rn0 2008.06.05. 10:27:49

MacPhisto, ez így nem túl konstruktív.

ha nem jó, akkor be kell írni, hogy DZSÁU!

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.06.05. 10:32:16

Joe, hát persze, öreg este írtam. köszi
Lehet, hogy kiosztok a kommentezőknek néhány piros filcet.
süti beállítások módosítása