Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Hokis mesekönyv

2008.07.16. 10:00 quitz

Kanadában a nemzeti identitás fontos eleme a jégkorong. Így rendszeresen jelennek meg gyerekeknek szóló ismeretterjesztő- és mesekönyvek. A Raincoast kiadó öreg motoros ezen a területen. Tavaly Clancy a koronggal címmel adott ki egy egészen kíváló mesekönyvet. Az író és a rajzoló az elsőkötetes Chris Mizzoni. A történet egy öntelt játékosról szól, aki a Stanley kupa döntőjében elnagyképűsködi az ajtó-ablak helyzetet, amivel eldönthette volna a mérkőzést. A figura alapjául a 30-as években a Toronto Maple Leafs-ben játszó Frank Clancy (King Clancy) szolgálhatott, aki karakteres egyénisége volt korának. Igaz ő 32-ben nyert a Torontóval Stanley-kupát. Szuper, a könyv harmincas évek világát idéző képi világa. A verses szöveg kissé elmarad a grafika mögött, de még mindig egész jó. Klassz lenne, ha itthon is lennének ilyen könyvek. Addig marad az Amazon.com-ról az angol változat, amihez a könyvből készült animációs filmet is adják DVD-n. Én már megvettem a gyereknek. Pár év és értékelni fogja.

Host

Diavetítésért katt a képre.


A könyv egyik illusztrációjából készült a Bodicsek.blog fejléce.

(via Hockeybookreviews.com)

1 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl mesekönyv toronto maple leafs

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr46402768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guriga uram jr. · http://realujpest.blog.hu 2008.07.16. 22:36:42

Nagyon tetszik, majdnem olyan jó, mint a sajbu sajbu. :)
süti beállítások módosítása