Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Mats Sundin a Canucksnál

2008.12.25. 15:40 quitz

Sundin a Toronto Maple Leafs egy korszakát meghatározó játékos volt. Egy olyan korszaké, ami nem volt éppen dicső. De ez elsősorban nem Sundinen múlt. Nem a távozása, hanem az új vezetőedző  miatt kezdődik új korszak Torontóban.

Sundint 1989-ben az NHL történetének első európai születésű 1/1-esként draftolta a Les Nordiques de Québec. Majd 13 szezont húzott le Torontóban. Ezalatt 987 pontot szerzett a csapatnak. Emellett van három világbajnoki és egy olimpiai bajnoki címe a svéd válogatottal. Stanley kupája még nincsen. Erre utal a trófeaként a magasba emelt golfkészlet is, meg ez a korábban már bemutatott videó. 2008 nyarán lejárt a szerződése a Leafsszel, akik nem nagyon törték magukat a szerződés meghosszabbításáért. Sundin a visszavonuláson is gondokodott, majd december 18-án egyéves szerződést írt alá a Vancouver Canoucksszal, 8,6 millió dollárért. Egészen szép ár egy veteránért. A Canucks-ban örömmel fogadták, Mike Brown készségesen át is engedte neki a  13-as számot, és megkapta a csapatkapitányi címet. Eddig még egyszer sem lépett pályára új csapata színeiben. 23-án a Sharks ellen már nevezték, de nem lépett jégre. Kaptak is egy sima ötöst.

Általában szeretem a hagyományt, a legendákat, a karakteres, tapasztalt öreg játékosokat. Sundin becsületes és szorgalmas játékos, nem fog a millióiért alibizni. Mindezek ellenére kérdéses, hogy mennyire éri meg az üzlet. A Canucks kerete elég fiatal, de vannak tapasztaltabb jégkorongozói is, akik képesek vezetni a csapatot. Ezért a pénzért kaphattak volna két jó és perspektivikus játékost is. Remélem azért, hogy Sundin visszatérése a pályára nem lesz olyan kidobott pénz, mint tavaly a Forsberg visszatérésére fordított összeg a Coloradonál.

6 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl toronto maple leafs vancouver canucks sundin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr28839390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.26. 15:06:45

sundin még mindig rohadt jó kis játékos, simán hozza a pont/meccs átlagot, ha nem lesz sokat sérült. hiába öregszik, a leafsnek még mindig a vezére tudott lenni. sajnos nem nagy kunszt :(

nyáron, ha hokiilag felkészült barátom nem vert át, állítólag a montreallal is tárgyalt, de azt azért nem merte meghúzni, hogy torontóból montrealba igazoljon. az ugyanis csúnya.

igazán nem a kötekedés vezérel, de az bizony nordiques (azaz nordik, ahogy a montreal sem kenédiensz, hanem kenédian), a francia kanadaiak pont olyan hülyék, mint az európai franciák.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.12.26. 18:12:18

hurrá, véletlenül kimoderáltam _benitot, aztán sikerült visszaszívnom.

Drukkolunk Sundinnak, hogy jó helye legyen a Canucksnál, remélem hamarosan jégre küldik.

A csúnya Nordicsot javítottam Les Nordiques de Quebéc-re. Köszi!

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.12.26. 22:18:10

Sundin miatt lettem Leafs rajongó, de az utóbbi évek szerencsétlenkedése az én NHL rajongásomat is megtörte (na meg a sztrájk...) Szurkolok neki!

Amcsi Jancsi 2008.12.28. 03:35:11

Csak nehogy már a golfütőkkel játsszon Áprilisban.
Bobby Lou hamarosan felépül és akkor beindul a kék/zöld masina. Lord Stanley, here we come!

Tatavs 2008.12.30. 11:34:58

Az Avs-nél ismét centergondok vannak, úgyhogy újra felmerül a Forsberg-kérdés.
süti beállítások módosítása