Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

OB1 döntőre várva

2009.03.11. 00:59 quitz

Veszélyes vizekre kalandozik az, aki egy ökomenikus jégkorongblogban a hazai jégkorongról ír. Főleg most, hogy a Jégkorong.blog beszüntette a kommentálási lehetőséget az OB1-es cikkeinél. Azért megpróbálom.

A MOL liga, csak az OB1-gyel közös alapszakaszában volt igazán izgalmas. Amit hozott, hogy sokkal több volt a többesélyes mérkőzés, a kiélezett küzdelem. A MOL liga rájátszása azonban kapkodós, átgondolatlan és közvetítetlen volt. Az érdemi rész pedig csíki belügy. A szezon során nyújtott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten. Lesz még ez jobb is, a kezdet bíztató. Ezzel szemben az OB1 rájátszása izgalmas, a párharcok nyitottak voltak a középszakasztól. A szokásos élvonalhoz gyorsan felzárkózott az újonc Budapest Stars. Talán a MOL ligának is köszönhetően egyre több néző látta a küzdelmeket, és sosem volt ennyi jégkorong a sportcsatornákon. Az sem utolsó, hogy minden érdekelt városból egy órán belül el lehet érni a mérkőzések helyszínére, ami sokat dob a hangulaton.

Forrás: www.utehoki.hu

Én természetesen az UTE-BP. Stars párharcot követtem. Nagyon örültem a Stars indulásának, és szuper ötletnek tűnt a szeniorok és a fiatalok keverése. Otthonuk a legszínvonalasabb magyar jégcsarnok. Ami még nagyon hiányzik a csapat mögül, az a szurkolótábor és a hagyomány. A Starsnak az szurkol, akinek ott játszik a gyereke. Káposztásmegyer népe még nem igazán ébredt rá, milyen ajándékot kapott a csarnokkal és a csapattal. A BP Stars csupa jó képességű, jól korcsolyázó, nagyszerű korongkezelésű játékosból áll. Az egyéni teljesítményekkel semmi baj nincs. Azonban csapatként minden éles szituációban megremegtek. A rutionos rókáknak nem sikerült megnyugtatni a fitalokat, sajnos Kangyal sem éppen a hidegvérével tűnt ki a mezőnyből. Robert Spisak vezetőedző meg mintha ott sem lett volna. A csapat nem csapat, hanem koncepció nélkül korcsolyázó egyéni teljesítmények összessége. Ez egyedül a Wallberg kapus esetében működött, a többiek teljesítménye edzőért kiált. Összességében a fiatal csapat első szezonja  nagyon  bíztató. Jó esélyekkel szállnak harcba a bronzért. Remélem, hogy hosszú távon is hozzájárul a Stars a magyar jégkorong színvonalának emelkedéséhez.

Az Újpest 6-7 játékossal kezdte az edzéseket nyáron. Az előző szezon csapata teljesen széthullott, aki tehette sértetten távozott. A szakvezetés hónapokon keresztül lapított, a szurkolók rosszkedvű szezonra készültek. Aztán előszedték Pék Györgyöt, aki játékosa, majd játékos-edzője volt a csapatnak, valamint az ifjúsági válogatott edzője. A Gyuri bá'-vá érett Pék Gyuri tavaly pár hét után távozott a segédedzői posztról, miután nem jött ki Jindrich Novotny vezetőedzővel. Abban az évben beváltatlan ígéret maradt a "fiatal, szerethető csapat". Az újpesti hokicsapatot a rendszerváltás előtt rendőrcsapatozták, az utóbbi években szlovákozzák. A fiatal, szerethető csapat a régi sztereotipiák ellentétét jelentené. Péknek hajtós és fejlődőképes fiatalokból sikerült összeraknia egy szerethető csapatot. Bár még most is a szlovák idegenlégiósokból álló első sor hozza a gólokat. A szezon elején ment a szurkolói fanyarság, hogy már megint második-harmadik vonalas szlovákokra megy a pénz. Ma már senki nem kérdőjelezi meg a teljesítményüket. Dubek, Zlocha és Sikorcin az OB1 alapszakaszának kanadai táblázatát vezetik. A tótozó honfitársaimnak üzenem, hogy már a Chicago Blackhawks sem szín amerikai, érdemes túllépni a kérdésen. Különben hármuk közül ketten beadták a magyar állampolgársági kérvényt. Reméljük nem csak a szurkolók, hanem a hivatal is befogadja őket, és talán a válogatottban is találkozhatunk majd velük.

2006 után újra Alba Volén és az Újpest játsza a döntőt. Ez az Alba már egy jóval erősebb, EBEL Alba. Az Újpest pedig egy jól összerakott, motivált csapattá érett a szezon során. Négy színvonalas és szoros mérkőzést várható, ahol az UTE megcibálhatja az edzőjét vesztett Volán bajszát.

A szuper hangulatú elődöntők végén, úgy ünnepelte tábora az Újpestet, mintha meg is nyerte volna a bajnokságot. Ha a romániai csapatokat és az EBEL Albát nem vesszük akkor ez így is van. Ha meg az összes csapatot vesszük, akkor az UTE csak a negyedik helyen áll. Ha az építkezés tovább folyik, és cél, hogy a szerethető fiatalok itt váljanak szerethető öregekké, akkor jövőre már akár a második hely is meglehet. Remélem, minél többen kíváncsiak lesznek élőben is a döntőre. Nincs jobb, mint egy teli csarnok.

 

A hangulatba kerüléshez:

egy nagyszerű cikk a Volán - Újpest párharcok történetéről

egy klassz videó a Újpest döntőbe jutásáról

 

A döntő menetrendje (a találkozókat a Sport Tv élőben közvetíti):

1.  mérkőzés, március 13., péntek, 18.00: Alba Volán–UTE (Sport 1)

2. mérkőzés, március 15., vasárnap, 14.30: UTE–Alba Volán (Sport 2)

3. mérkőzés, március 17., kedd, 18.00: Alba Volán–UTE (Sport 1)

4. mérkőzés, március 19., csütörtök, 18.00: UTE–Alba Volán (Sport 1)

5. mérkőzés, március 21., szombat, 18.00: Alba Volán–UTE (Sport 2) – ha szükséges

6. mérkőzés, március 23., hétfő, 18.00: UTE–Alba Volán (Sport 2) – ha szükséges

7. mérkőzés, március 25., szerda, 20.00: Alba Volán–UTE (Sport 2) – ha szükséges

 Köszönöm a javításokat Guriga Uram Jr.-nak! A Real Újpest blogján további cikkek olvashatók, hogyan készül az újpesti szurkolói klub a döntőre.

6 komment

Címkék: jégkorong hoki ute ob1 volan

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr36984477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Lac 2009.03.13. 13:41:47

Győzzön a jobbik!!! Hajrá Volán!

béca 2009.03.13. 17:34:24

Mindörökké, Újpest!

Üvege$ 2009.03.16. 08:57:02

Quitz a Dózsának drukkol, ő baja.

Hajrá Volán!

;)

munkagep 2009.03.19. 11:58:05

nem lesz valami cikk a bajnoki döntő fejleményeiről, újpesti szemüveggel?... Vagy csak a végén szeretnél egy nagy összegzést?

Bárhogy is, bírom az írásaidat, nagyon várom a következőt.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2009.03.21. 20:46:26

A döntő végét vártam, közben túl sok volt a heveskedés.
süti beállítások módosítása