Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Ők is kimaradtak

2009.04.15. 22:03 quitz

Az első rész után jöjjön újabb három szóra érdemes csapat, akik nem jutottak be az idei rájátszásba.

 

Toronto Maple Leafs

Az NHL toronymagasan legjobb üzlete a Leafs. Még úgy is, hogy évek óta bukdácsolnak, utolsó kupájukat 1967-ben nyerték, a 2005-ös lockout óta nem is jutottak be a rájátszásba. A közönségük annyira ....öö.. elkötelezett, hogy nem igazán zavarja mindez. A vezetés meg nyilván elvan így. Idén azonban komoly lépésre szánták el magukat azzal, hogy elhozták Brian Burke-öt az Annaheimől. A liga egyik legjobb edzője pedig úgy látott neki a feladatnak ahogyan kell, amikor nem hajt a tatár. Csapatépítés, fiatalítás, előkelő draft helyek spájzolása. Tűzoltásként pedig felpiszkálta a csapatát, küdzőszellemet követelt, fiatalokat játszatott, sztárokat pihentetett. Remélem, hogy lesz ideje sikerre vinni ezt a stratégiát. Nincs szebb annál, ahogy egy nagy örökséggel rendelkező csapat összeszedi magát.

Minnesota Wild

A Wild annyiban hasonlít a Leafsre, hogy rendíthetetlenül lelkes közönsége van. De ők például tavaly bejutottak a rájátszásba, igaz még sosem nyertek. Nyolc szezonjuk alatt háromszor végeztek playoffos helyen. A csapatnak mindig akkor ment, amikor Gaboriknak és Brunettnek is ment. Idén Gaborik végig sérült volt, így csak 17 mérkőzésen játszott, ahol 23 pontot szerzett. Koivu és Brunette végig rakkolta a szezont, Backstrom is stabilan őrizte a hálót. A Wild védelme kiemelkedően jó volt, de támadásban sehol nem voltak. Idén a liga második legkevesebb gólját lőtték. A kiút nem igazán látszik. Nem tudni ki fogja lőni a gólokat, ha Gaborik távozik.

Florida Panthers

A Panthers a legeredményesebb egyesület, amelyik nem jutott be a rájátszásba. Több pontot szereztek, mint a Blues, a Ducks és a Blue Jackets. A Pantherstől láttam idén egy-két igazán príma győzelmet, meg is lepődtem. Gól nélkül nem lehet sok győzelmet aratni, a Florida pedig gólt lőni nem tud. Nincs is igazán sztárjuk, a gólok egyenlően oszlanak el. 11 játékosuk ért el több mint 30 pontot, és 11 lőtt több mint 10 gólt.

 

Nagy volt még a várakozás a Buffalo Sabres-szel szemben, akik idén gyakran nagyon veszélyesen játszottak, és nagyon jó mutatókat értek el mind emberelőnyös, mind emberhátrányos helyzetben. A Colorado Avalanche tavaly még konferencia elődöntőt játszott, idén már teljesen széthullottak. Legalább idén megspórolják Forsberg tavalyi playoff millióját. A Tampa Bay Lighting rossz szereplésén nem lepődött meg senki. Úgy is nézhetjük, hogy a tavalyi eredményükhöz képest egy helyet javítottak. A 2007-ben döntős Ottawa Senators nagyot zuhant az elmúlt két évben. Szerintem még nincsenek a gödör alján. Az Edmonton Oilers nekem elég színtelennek tűnt az idén. A veterán kapus, Roloson és Hemsky kivételével nem sok minden rémlik a 2008-9-es Oliersből. A Nashville Predators nekem szintén vakfolt az idén.

Ma éjjel indul a rájátszás. Innentől foglalkozzunk a győzőkkel. A veszteseknek ott az A csoportos hoki vb vagy a golf.

2 komment

Címkék: jégkorong hoki nhl rájátszás playoff minnesota wild florida panthers toronto maple lears

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr891067588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 08:40:17

remélem, a nyáron visszatér lemieux, mert akkor tutira nálunk köt ki, vagy esetleg újra megpróbálkozhatnánk lindrossal, faszán bejött ő is anno.

de a legkeményebb, hogy a szezon végén már újra cujo állt a kapunkban, és nem is védett rosszul. kbszt nyugdíjasklub, hiába bízik bennük minden évben az ember.

és annyira azért nem megbocsátó a torontói közönség, csak sokan vannak, ennyi.

béca 2009.04.17. 21:13:48

Mindig is kedvencem volt Ryan Smith. Amikor még alapkő volt az Edmontonban, jobban ment az olajosoknak. Viszont ahogy most szerepelt az Avalanche-sel, lehet, hogy inkább a szürke Edmontonban játszana újfent.
süti beállítások módosítása