Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Para hoki

2009.08.02. 08:00 quitz

Szerencsére a legkeményebb sportoknak is megvan a maguk para változata. A jégkorongé pedig a para hoki, ahol a bottal nem csak a korongot terelik, hanem magukat is hajtják a játékosok. Szép, dinamikus és nagyon kemény játék. Majdnem annyira, mint a rögbi para változata, amit csak murder ballnak becéznek. A para hoki a sokkal barátságosabb szán hoki nevet kapta. Egy svéd rehabilitációs központban találták ki, majd gyorsan elterjedt Európában, majd Amerikában is. Az 1994-es Lillehammeri téli paraolimpia óta versenysportág.

 

 

1 komment

Címkék: jégkorong paralympia sledge hockey

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr361204705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béca 2009.08.03. 19:02:02

A vér nem válik vizzé.
süti beállítások módosítása