Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Playoff 2010 - Nyugat, második rész

2010.04.15. 16:05 quitz

Chicago Blackhawks

Az a magyar tinédzser, aki nem Ovecskint és a Washingtont dicsőíti bizonyára a Chicagonak drukkol. Klassz a mezük, nagy hagyományai vannak a csapatnak, és nagyon szimpatikusak a fiataljaik. Az alapszakaszban 52 mérkőzést nyertek, ennél többet csak a Caps hozott. A harmadikok a lőtt gólok átlagát tekintve, és eredményesen védekezik az emberhátrányt is. Gyors, agresszív vonalat visznek a fiatalok, és nagyon járatják a korongot. Néha túl sokat is. Keith és Sharp védő létükre 60 pont körül végeztek az alapszakaszban, ebből 21 és 13 gól. Patrick Kane harmadik NHL szezonjára felnőtt a nagyokhoz fizikailag és taktikailag is. Toews is jó szezont fut. A jó szereplés a kapusokon mehet el, de ez nem sorsszerű. Nagy kérdés, hogy Marián Hossa hajszája a kupáért végre sikert hoz-e. 2008-ban a Penguinsszel kapott ki a döntőben, 2009-ben a Red Wingsszel. Talán most sikerül.

 

Nashville Predators

A Nashville ismét stabil, megbízható középcsapat. Igazi sztárok nélkül a csapatmunka hozza számukra a sikereket. De nagyon hiányzik a legnagyobb klasszisok meccsfordító ereje a nehéz helyzetekben. Talán ennek köszönhető, hogy az utóbbi években nem nyertek egyetlen playoff mérkőzést sem idegenben. Anélkül pedig nem lehet továbbjutni. Mindehhez jön még, hogy az egyik legrosszabb mutatójuk nekik van emberhátrányos helyzetben, és emberelőny kihasználásban sem igazán csillognak. Nem nézek ki belőlük túl sokat idén.

Tipp: Az ötödik meccsen a Blackhawks megy tovább.

 

Vancouver Canucks

Idény elején a szakújságírók favoritja a Canucks volt. A szenvedély lángja, még ha halványabban is, de még mindig pislákol. A bivalyerős támadásuk titka, hogy szinte bárkitől jöhet a gól. Hat játékosuk is 20 gól fölött végzett az alapszakaszban. A Sedin ikrek és Kessel sora szinte egyformán erős. Mint mindenhol, ahol jó a támadás kevesebb figyelem jut a védelemre. Ha vesztenek az gyakran a védelem miatt van. Főleg az emberhátrányos helyzetekben van gondjuk. Minek oda védelem, ahol Roberto Luongo áll a kapuban? Hogy kevesebb lövést kapjon. Az olimpián nagyot játszott, de a playoffról egyelőre nincsenek jó emlékei. Tavaly tavasszal például kapott egy hetest a Blackhawkstól. Esélyesek a konferencia döntőre.

 

Los Angeles Kings

Évről évre meggyőzőbb és élvezetesebb játékot mutat a Kings. A puszta statisztikák nem tükrözik egyértelműen a haladást. A lockout óta kétszer jutottak a rájátszásba, és akkor is az első körben kiestek. Könnyen lehet most is ez a helyzet, mert nehéz ellenfelet kaptak. Sikerük a megbízható játékosok fegyelmezett játékában rejlik. Ha valahol kisiklanak, nehezen találnak vissza az útra. Nem is túl jók fordításban. Hiányoznak ilyenkor az igás klasszisok. Kopitar ügyes fiú, de nem egy jégtörő. Az olimpián fantasztikusan játszott Drew Doughty, talán tudja ugyanezt hozni a playoffban is. Ha másért nem, azért örüljünk a Kings szereplésének, mert így nem tud ellenünk játszani Kopitar a Div. 1-es vb-n.

 

Tipp: A hatodik meccsen továbbmegy a Canucks.

Szólj hozzá!

Címkék: nhl rájátszás playoff

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr841923851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása