Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Playoff 2010 - Nyugat, első rész

2010.04.15. 07:50 quitz

Kialakult a playoff párosítása. Régi rivalizálások, új remények. A csatárok vagy a védelem nyeri a meccseket? Mennyi múlik a kapusokon? Számít-e a hagyomány? Min múlhat a győzelem? Keleten kezdtük tegnap. Ma nyugaton veszünk szemügyre két párosítást.

 

San Jose Sharks

Tavaly a President's Trophy győztese hangos puffanással estek ki a rájátszásból. A Sharks híresen rosszul teljesít az egyenes kieséses szakaszban. A lockout óta sosem jutottak túl a második körön. Az egyéni teljesítmények és a csapatjáték minősége is meredeken zuhan. De nem kell valami különös átkot keresnünk. Todd McLellan edzőn a sor, hogy összerázza a Sharksot. Nem nagyon lehet olyan pontot mondani, ahol a csapat erősítésre szorulna. A védelemben Rob Blake és Dan Boyle. A támadók között Joe Thorthon, Dany Heatly és Patrick Marleau. A kapuban az orosz válogatott Nabokov, akit az olimpián szépen kitömtek a csapattársai, de mögöttük szépen teljesít. A csapat a legjobbak között van emberhátrányban, emberelőnyben. Meg kell küzdeni a múlt sötét örökségével, és akkor konferencia döntőre mehetnek.

 

Colorado Avalanche

A szezon legnagyobb meglepetése az Avs. Az utóbbi két-három évben kínos botladozást mutattak be. Sokáig nem látszott, hogy a veteránoktól ki fogja átvenni a stafétát. Idén aztán varázsütésre minden összeállt. Ez a varázsütés az újonc edző, Joe Sacco pálcájából érkezett. Teret engedett a fiataloknak, akik óriási iramot diktálnak minden meccsen. Paul Stasny (akinek folyton hiányzik egy foga) és Matt Duchene meg is szolgálják a bizalmat. A védelem már jóval tapasztaltabb, idősebb és kevésbé vitális játékosokból áll. Ott néha adjódik gondjuk. Ha Craig Anderson kapusnak jó napja van, kiküszöböli a védelem problémáit, ha nincs, hát vesztenek. Minden ellenfelét meg tudja izzasztani a Colorado, de a szilajság nem elég a döntőre.

 

Tipp: A hatodik meccsen a San José megy tovább

 

Detroit Red Wings

A Detroit a 2000-es évek első évtizedének legjobb csapata. A 2000-es évek első évtizede elmúlt. Iszonyatos küzdelem árán jutottak be a rájátszásba. Két egymást követő döntő után nagy égés lett volna, ha 18 playoff szezon után nem jutnak be. De megoldották. Nem valami nagy változás segített, hanem a rutin és az összeszokottság. Ahogy mondani szokás elszáll az idő vasfoga a játékosok fölött, és mintha egyre több lenne a megszokás Babcock és a csapat kapcsolatában. Amikor megy a jól felismerhető Red Wings gépezet, akkor halálos, de sokszor lassabb és kiismerhető a játék. A szezon végére nagyon felpörgött Zetterberg és Dacjuk. A második helyre csúszott Chris Osgood is játszott egy-két jó meccset. A keretből 17 embernek 34 Stanley gyűrűje van. Egy ilyen csapatot sosem lehet leírni.

 

Phoenix Coyotes

A szezon másik óriási meglepetése a Phoenix Coyotes menetelése volt. Tulajdonosi zűrök, költözési pletykák, vevő keresés és elutasítás. Közben Gretzky megpucolt a szakvezetésből. Akárhogy is nézzük ez utóbbival kivételesen jól járt a csapat. Dave Tippett nagyon jó együttest kovácsolt a jó nevű, de nem klasszis játékosokból. Bryzgalov a kapuban igazán jó évet fogott ki, így hátul is biztonságban vannak. A kérdés, hogy igazi meccsfordító egyéniségek nélkül meddig lehet elmenni a kupáért. Szerintem nem túl sokáig, de láttuk már ennek az ellenkezőjét is.


Tipp: A Red Wings megy tovább a hetedik meccsen

Szólj hozzá!

Címkék: nhl rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr961922629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása