Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Hoki, mint harcművészet

2010.08.01. 08:00 quitz

Van aki szerint a jégkorongba nem illik a verekedés. Valóban kicsit nehézkes műfaj a hokis bunyó. A jég csúszós, a szerelés zavaró. Gyakran inkább esetlen medvetáncoltatásra hasonlít a verekedés. Ami segíthet, az a jégre szabott harcművészet.

Peng You Lian mester 1990-ben költözött Kanadába. Thai chi és hasonló harcművészetek oktatásával foglalkozik. Számtalan DVD-t és könyvet adott ki, saját harcművészeti központját vezeti. A Kanadában töltött két évtized alatt magába szívta a helyi kultúrát. A kultúrák keveredésének jegyében megalkotta a hokibotos tai chi iskolát. Valami olyasmi ez, mint itthon a libamájas szusi. Főhajtás a többségi kultúra előtt, de azért reklámnak sem rossz. Az oktató DVD megrendelhető közvetlenül a Sifu weboldaláról is.

Meccsen veszélyes gyakorlatok ezek, hiszen a legtöbb mozdulatsor minimum kisbüntetés. Érdekes lenne kipróbálni edzésen, hogy segítheti-e a jégkorongozókat a thai chi alapok gyakorlása. Az egyensúly és az erő áramoltatásának gyakorlatai, szerintem, passzolnának a hokihoz. Mindenesetre, szép mozgás, és néhány elemével tényleg hangulatosabbá lehetne tenni a konfliktuskezelést a jégen. 

 

3 komment

Címkék: videó edzés jégkorong bunyó

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr352188283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béca1885 2010.08.04. 21:58:06

Brashear-t szívesen megnézném ilyen mozdulatokkal a jégen. :)

Tejpalkó 2010.09.09. 11:25:53

Megjelent Kovács Attilával közösen írt második könyvünk a Magyar Hokilegendák címmel.
Akit érdekel a könyves boltokban és nálam is kapható.
Tejfalussy Béla
süti beállítások módosítása