Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

A hét legszebb NHL góljai

2008.04.09. 21:56 quitz

Az alapszakasz vége mindig csupa meglepetés. A kiesők, és azok akik a szezon végén abbahagyják szeretnének emlékezetesen búcsúzni, a jobb csapatok meg már a rájátszásra készülnek. Az új NHL videó portál jóvoltából először szélesvásznon a hét legszebb góljai.






10. helyen egy mérföldkővel kezdünk. Keith  Tkachuk, a St. Louis szélsője 1055. mérkőzésén belőtte 500. gólját. Különösen nagy teljesítmény ez úgy, hogy karrierje során kb. 34 órát ült a büntetőpadon.
9. egy gyönyörű Jágr-Gomez összjáték, ami után a kipattanót Drury vágja be. Ilyen amikor a Rangers sztárjai veszélyesek.
8. Fedorov bombája, ami nagyszerűen példázza, hogy Ovecskinen kívül is tud a Washington.
Az a nagyszerű a jégkorongban, hogy van egy rájátszásból kiesett csapat, amelyik otthon egy 7-1-es zakóval búcsúzik, mégis az egyetlen góljuk a hét legszebb 10 gólja között. Byron Ritchie, Vancouver Canucks.
5. helyen Chad Larose harmadik találata a Tampa Bay ellen. Larose lábtörése után tért vissza ezzel a mesterhármassal.
A szezon legeredménytelenebb csapata, az L.A. Kings is befét a válogatásba. Patrick O'Sullivan csapja be Nabokovot.
Hogy mitől nagy Crosby 2. helyre sorolt találata? A második lassításból kiderül.
Első helyen Jokinen zseniális gólpasszából St. Louis (nem a Blues).


A héten próbaképpen én is félretettem néhány szép gólt. Nincs egyetlen átfedés sem a hivatalos tizes listával. Ahány néző annyi lista.


A Vancouver ellen Forsberg beküldte első gólját mióta ismét Avalanche-hoz igazolt. Nem a hosszú szünet miatt érdekes a gól, hanem azért mert egy villanásra sincs a nézőnek kétsége afelől, hogy ezt bizony be fogja lőni.

Ovecskin 63. góljával minden idők legeredményesebb balszélsője az egy szezonban lőtt gólokat tekintve. Mutatós darab. És akkor mit mondjunk a 65.-re, amit a Tampa Bay-nek vágott?

A címvédő Annaheim a tökutolsó Los Angeles otthonába látogatott. A Ducks 0-1 után hét másodperc alatt fordított. A Kings kiesésével a szlovén Kopitar élete első főtáblás világbajnokságát játszhatja. Nem kis részben neki köszönhetően jutottak fel a magyar válogatott előtt az első csoportba.

Okposo egyáltalán nincs megszeppenve. Lundquistnak vágott egyet rendes játékidőben, és a szétlövésben is pimaszra sikerült a gólja (3:14-nél).

Ha nem kerülne be a heti válogatásba: Straka és Jágr összjátéka.

1 komment

Címkék: video jégkorong hoki nhl gólok new york rangers jagr okposo ovechkin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr99419056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsp · http://poker.blog.hu 2008.04.10. 03:07:23

az 5. gól előtt a passz nagyon nagy, a 2. meg szerintem a legszebb, OMGOMGOMG

ahány néző...
süti beállítások módosítása