Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Szezonon kívül vol.1

2008.09.20. 00:40 quitz

Már panaszkodtam arról, hogy éppen a 2008-9-es NHL szezon előtt van dolgom éppen az Egyesült Államokban. Már túl is vagyok Washingtonon. A Washington Capitals székhelyéül szolgáló Verizone Centert zárva találtam. A környéken még csak egy ajándékbolt sem emlékeztetett a Caps létére. Második hetén van túl éppen a football szezon, és az gyakorlatilag mindent felülír. Az összes reklám focis, az ESPN-en folyamatosan foci megy, vagy NFL mérkőzéseket elemeznek, vagy éppen a Fantasy Footballhoz adnak tanácsokat. Minden magazin az NFL-lel foglalkozik, még a Forbes gazdasági magazin is. Pár hónapja feltettem egy Onion videót arról, hogy Ovecskin 2008-tól a Miami Dolphinsban játszik, és végre megmutathatja egy komoly ligában, hogy mit is tud. Tényleg ekkora a különbség a ez első és a harmadik-negyedik legnépszerűbb sport között.

Ha a szeonnal nem is volt szerencsém, azért a múzeumok szolgáltak némi kárpótlással. A Smithsonian Museumban például ki van állítva Bobby Orr 1970-es rongyosra koptatott korcsolyája. A National Portrait Galleryben az elnökök mellett külön szekciót szenteltek a legnagyobb szórakoztatói ipari munkásoknak, és egy másikat a legnagyobb sportolóknak. Bobby Hull és Gretzky egy-egy festménnyel képviselte a jégkorongot, ami nem rossz arány.

 

Bart Forbes  képe a Times magazin címlapjára. Larry Bird (balról), Wayne Gretzky (jobbról)

Következő állomás, Minneapolis. Ez már majdnem Kanada. 1967-tól 1993-ig a szomszédos Bloomingtonban játszotta hazai meccseit a North Stars, amiből később Dallas Stars lett. 2001-ben alakult az új franchise, a szomszédos St. Paulban székelő Minnesota Wild, ahol a keret kétharmada kanadai játékos. Az igényt mi sem mutatja jobban, mint hogy a közel 18 000 fős stadionban az előző szezonban minden meccsre minden jegy elkelt. A bérletesek 96%-a megújította az új szezonra a bérletét. Nem is csoda, hiszen nagyjából 10.000 tó van a környéken, és ebből 9000 biztosan befagy október végén. Itt kergeti a Wildsban a pakkot Marian Gaborik, aki minden 10-én mezével szerepel a Bodicsek naptárában. Az előszezont a Colombus Blue Jacketsszel kezdik 24-én, amikor én már messze járok. Jártam ma a University of Minnesota campusán, nagy pörgés és sok sportbolond. Minden csapatukat Minnesota Gophersnek hívják. Sajnos az Ürgék sem kezdték még el a szezont.

Amiben csatlakozhatnék a felhajtáshoz, az a táborozás a holnapi pénztárnyitás előtt. Vannak fickók, akik egy hete a csarnok mellett sátoroznak, nehogy lemaradjanak a bérletekről. Mivel itt is elővásárlási joguk van a tavalyi bérleteseknek, nem tudom mit kereshet a sorban az a fickó, aki három éve mindig elősként költözik ki a sátorával. Total nuts. A sátorozás első jutalmaként jó helyről nézhették végig a Republikánus Konvenciót, amit éppen a Wild csarnokában tartottak szerdáig. Palin, az alelnökjelölt, mint jó alaszkai hoki anyuka el is sütött egy Minnesota Wild utalást búcsúzásul.

Kárpótlásul elnézek egy NFL meccsre, a Minnesota Vikings játszik a Carolina Panthersszel pár sarokra a szállodámtól. Úgy sem láttam még hetvenezres fedett stadiont. Egy biztos, hogy itt nem fognak Heritage Classic meccset játszani.

4 komment

Címkék: jégkorong múzeum útleírás hoki nhl gretzky washington capitals minnesota wild minnesota gophers offseason

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr11670787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valuska 2008.09.20. 20:00:16

követelem, h írd meg a Még1yardra a Minnesota-Carolina meccset, fotókat is küldj.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.09.21. 00:22:49

Az nem baj, hogy nem értek a amcsi focihoz? Bár már megvettem a Sports Illustrated NFL 2008 Preview számát, hogy okosodjak. Fényképek lesznek, brutál a Metrodome kívülről is. Megpróbálhatok valamit összedobni.

vl · http://www.zsakoljteiscsorike.blog.hu 2008.09.21. 00:52:36

mindenképpen, kit érdekel, h értesz-e hozzá, a hangulat a fontos, meg minden, amit mi nem láthatunk innen:)

Kincses Zoli 2008.09.22. 00:36:58

Kit érdekel ámerika, amikor itthon már szezonon belül vagyunk, és ilyenek történnek:jegkorong.blog.hu/2008/09/21/bajnokot_vert_az_alba_volan
süti beállítások módosítása