Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Fagyott tavon

2009.01.23. 14:18 quitz

Múlt hétvégén kövérre hízott a jég a hazai tavakon is. Kinéztünk mi is a Velencei tóra. Sütött a nap. Tele volt a jég emberekkel. Gyerekek, kislányok, anyukák hokiztak. Profi kiskapuk vagy egyszerűen ledobott hátizsákok jelölték a kaput. Volt aki korival kutyát sétáltatott, van aki babakocsit tolt. Néhányan fakutyáztak. Volt egy bácsi, aki a fóliasátrából szerelt magának fakeretes vitorlát a korizáshoz. Csak szomorú, fancsali képeket nem láttam. Olyan volt az egész, mint egy koris témájú Brueghel festmény. A tavon kicsit jobban megértettem, mi a jó a télben. És milyen az, amikor a jégkorong, a korcsolyázás a magától értetődő időtöltés.

Hazafelé benéztünk néhány nagyobb sportboltba. Mindenhol azt mondták, hogy kifogytak a hokibotból.

a képre kattintva további képek

4 komment

Címkék: jégkorong korcsolya hoki népszokás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr33883512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2009.01.23. 22:38:05

ez a jég olyan mint ami épp be akarna szakadni. Elég para.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2009.01.24. 21:33:22

Egyáltalán nem akart beszakadni. Jártatok ti már természetese jégen, ami nem volt szétkorcsolyázva?

imr 2009.02.27. 10:05:11

Nem szakad ez be. Nálunk a patak egy kis talaj menti fagy időszak után plusz 5 fokban is simán korcsolyázható volt(2m mély kb) Amíg -5 és az alatt van a hűmérű higanyszája :P addig ott sincs gond!

Ez is egy jégszívet melengető cikk volt. :)
üdv
süti beállítások módosítása