Bodicsek

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a bodicsek (body check) kifejezés egy Bodicsek nevű rendkívül durva orosz jégkorongozó nevéből ered. Ma már tudom, hogy ez butaság. Bodicsek nyilvánvalóan csehszlovák volt.

Naptár

NHL eredmények

Videó diszkó

Netvibes

Add to Netvibes

Licenc

Creative Commons Licenc

Hangolódás

2009.04.24. 23:02 quitz

Munka után araszoltam haza a pénteki forgalomban. Bosszankodtam a kereszteződésbe ragadt autókon, a kátyukon, a vészvillógós kocsikon az abc előtt. Ugyan az az egymást és mindent leszarós hangulat, mint mindig. Eszembe jutott, hogy este a szlovákok ellen játszunk a hoki vébén. Az igazi hoki vébén. Csodálkoztam, hogy nem kerített be a hangulat. Nem számoltam vissza a napokat, órákat. Bekerítettek a hétköznapok, sok szívózás, értelmetlen dagonyázás, a szarral gurigázás. Cammogott a kocsisor, néztem amint repülnek a kocsi ablakán kipöckölt égő csikkek. A pirosnál mocskos Fedél Nélkült mutogatott egy tablettástól beszívott homless. A pokolba kívántam az egészet hetet. Feltekertem a zenét. Nagyon valószínűtlennek tűnt, hogy nekem ma este még egyszerre fog dobbani. Aztán azért belejöttem.

 

A komolyabb ünnepek előtt mindig van valami készülődés. Ilyen az advent a karácsony előtt vagy a böjt húsvét előtt. Nekem most nem jött össze a hangulatba hozás.  A semmitmondó és bulváros NS cikkektől kirázott a hideg. Talán a Jégkorszakkal vagy a Magyar hoki-sztorival kellett volna a párnám alatt aludnom? Na nem! A jégkorong.blog profi felkészülési írásai jók voltak, azzal lehetett volna. Valószínűleg én nem voltam olyan állapotban.

Aztán ahogyan a várt vagy rettegett időpontok szoktak, a sok hűhó után ez is elérkezett. A játékosoknak ki kellett korcsolyázniuk a jégre, nekem meg oda kellett ülnöm a tévé elé. Itt már nincs maszatolás, latolgatás. Ezt a mérkőzést nehéz volt csak látni, aki a tévé elé ült az végigélte. És irigyelte azokat, akik ott lehettek helyben. Nem tudom, kinek mi járt a fejében. Nekem egyetlen egy sem jutott eszembe a bődületes közhelyszótárból, sem a 70 év, sem az, hogy itthon vagyunk, sem az, hogy nyomjuk le/szeressük a tótokat. Amit láttam az színtiszta sport volt, akarás, taktika, csapatszellem, ahol Sille, Ondrejcik nem magyar, nem szlovák, hanem csapattag. A sport nem sors, pláne nem a nemzet sorsa. Amit láttam az példa volt. Arra, hogy mit érhet el néhány egészséges lelkű fiatalember, akiket a sport nevelt tiszteletre, küzdőszellemre, összetartásra. Az a helyzet, hogy ez a 26-os keret nem tükre a magyar társadalomnak, üdítő kivételek. Olyan fiatalemberek, akik komolyan veszik a munkájukat, felelősséget vállalnak egymásért és a teljesítményükért. Sokkal jobbak, mint mi. Szurkoljunk nekik! Merítsünk erőt, és kövessük példájukat!

 

Keretes írásunk (csúnya szavakkal)

Amit a magyar sportsajtó állócsillaga a Nemzeti Sport képes volt lehozni az újságban a szlovákiai elleni meccsről az mindannak a megcsúfolása, amitől a magyar hoki jó. Hagyományaihoz híven érzelgős, hagymázos, csöpögős maszlag a meccstudósításuk. "Potyogtak a könnyek. Svájcban, Magyarországon, a határokon túl egyaránt." És hasonló lényegtelen és a tényeket messze elkerülő ömlengés. Hát elmentek ti a kurva anyátokba! Én veled nem sírtam, és nem hozsannáztam a hősies helytállást, nem átkoztam a balsorsot, nem sopánkodtam hullarabló módra Ocskay Gábor hiányán. Ezeket a dolgokat megéli az ember, és ha megindítja tartást ad neki, nem pedig nyilvánosan onanizál rajtuk.  A sportban nincs szerencse, és nem csak az eredmény számít. Ideje lenne megtanulni. És megtisztelni azzal a magyar sportot azzal, hogy nem olcsó fürdőskurva módjára eregetik fel nyávogva a legszánalmasabb közhelyeket a sport-nemzet-balsors háromszögből. Fel kéne nőni a magyar sporthoz.

 

Ahogyan tavaly a sapporoi anyagokat, a szlovák-magyar összefoglalóját is megnézhetjük a youtube-on Krisz76 jóvoltából.

1 komment

Címkék: jégkorong magyar válogatott világbajnokság hoki svájc 09 hokivb

A bejegyzés trackback címe:

https://bodicsek.blog.hu/api/trackback/id/tr511084911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2009.05.02. 10:34:50

gyakrabban kéne írnod, szenzációs
süti beállítások módosítása